K&H hitel és garancia a Danubius Hotels-nek, pöstyéni gyógyfürdő vásárlásra és felújításra

Budapest, 2002. május 13. - A Kereskedelmi és Hitelbank és a Danubius Hotels ma 21 millió dolláros hitel- és 14 millió dolláros garanciaszerződést írt alá, amelyet a K&H Bank a szlovákiai Slovenské Lécebné Kúpele Piestany gyógyfürdő komplexum 67%-os részesedésének megvásárlásához és felújításához nyújt. A Kereskedelmi és Hitelbank főszervezőként jegyzi a hitelcsomagot, míg társfinanszírozóként a cseh Ceskoslovenska Obchodni Banka (CSOB) vesz részt az ügyletben, mely a K&H-hoz hasonlóan szintén a belga KBC csoport tagja. A lengyel és cseh KBC leánybankokon keresztül a K&H Bank regionális megoldást tud nyújtani a közép-kelet-európai banki műveletekhez.

A KBC Csoport második otthonának tekinti a közép-kelet-európai térséget. Lengyel, cseh és magyar leánybankjainak együttműködésével ma már lehetővé vált, hogy ügyfeleinek regionális igényeit és banki tranzakcióit is magas szinten szolgálja ki a térségben. Az összehangolt közös munka egyik kiemelkedő példája a pöstyéni ügylet, ahol a magyar K&H Bank főszervezőként a cseh Ceskoslovenska Obchodni Banka-val közösen nyújt hitelt a Danubius Hotels számára. A szállodaipar jelentős üzletében a K&H Bank 21 millió amerikai dollár hitelt folyósít a 67%-os részvénycsomag megvásárlására és további 14 millió dolláros garanciát nyújt a Szlovák Privatizációs Ügynökség által előírt helyreállítás fedezetére.

“A Kereskedelmi és Hitelbank számára a Danubius Hotels szerződése kiemelt vállalati hitelügylet, hiszen a szállodalánc a Bank 1987-es indulásakor az egyik legnagyobb ügyfél volt és máig szoros a két vállalat közötti kapcsolat. Célunk, hogy bankunk szakértelmével és a KBC leánybankokkal együttműködve ügyfeleink igényeit mind itthon, mind akár a régióban maradéktalanul kielégítsük, és ezzel tovább erősítsük vezető szerepét a vállalati hitelek piacán” – mondta Rejtő E. Tibor a K&H Bank vezérigazgatója.

A CSOB, a legnagyobb kereskedelmi bank Csehországban, valamint az egyetlen olyan helyi pénzintézet, amely Szlovákiában is rendelkezik fiókhálózattal. A cseh bank a hitelt társfinanszírózóként a Danubius Hotels 95%-os tulajdonában álló Lecebne lazne Marianske Lazne vállalat számára nyújtja.

“A Danubius Hotels hosszú távú regionális terjeszkedési stratégiájában döntő fontosságú a megbízható pénzügyi háttér biztosítása. Ebben nyújt segítséget a K&H Bank és a CSOB, így a szállodalánc egy nagy hagyományokkal rendelkező gyógyfürdővel lesz gazdagabb. Célunk, hogy a szállodacsoport szakértelmével a komplexum további kiemelkedő sikereket érjen el” – mondta Betegh Sándor a Danubius Hotels vezérigazgatója.

A 150 éves múlttal rendelkező pöstyéni gyógyfürdő, Pozsonytól észak-keletre 80 kilométerre található a Vág-völgyben. 8 nagyobb és 6 kisebb szállodájában, több mint 3000 férőhellyel áll a vendégek rendelkezésére, valamint különleges gyermek szanatóriumot és további 3 balneoterápiás gyógyászati központot is üzemeltet.

A Kereskedelmi és Hitelbank – univerzális bankcsoportként – ma már országszerte 176 fiókkal a pénzügyi szolgáltatások teljes választékát kínálja ügyfeleinek. Ezek között – a hagyományos lakossági és vállalati banki termékeken kívül (számlavezetés, befektetések, megtakarítások, hitelek, bankgaranciák, bankkártyás szolgáltatások, letétkezelés, treasury, projektfinanszírozás, privát banki szolgáltatás, stb.) – megtalálható a befektetési alapkezelés, a lízing, az értékpapírkereskedelem, a faktoring, az élet- és nyugdíjbiztosítás, melyeket a bank leányvállalatain keresztül biztosít partnereinek.

Címkék: Hírforrás