Várakozást meghaladó BMC Software negyedik negyedévi eredmény/331,8 millió USD bevételt jelentett

A 2002-es pénzügyi év negyedik negyedében a BMC Software Inc. nettó eredménye elérte a 29,6 millió USD-t, amely alapján a jövedelem 0,12 USD részvényenként. A negyedik negyedre számított nettó veszteség pedig 1,8 millió USD, ami részvényenként 0,01 USD veszteséget jelent.

“Nagyon elégedett vagyok azzal, hogy elértük a vállalat bevétele és a részvényenkénti nyereség sorozatos növekedését amellett, hogy folytattuk a kiadások szoros ellenőrzését. Kitűnő versenyhelyzetünket is sikerült megőriznünk és terveink szerint 2003-ban újra elérjük ezt a teljesítményt.” – mondta Bob Beauchamp, a BMC Software elnök-vezérigazgatója.

A pénzügyi év negyedik negyedében a teljes bevétel 331,8 millió USD volt, a 2001-es pénzügyi év ugyanennek a negyedében elért 424,5 millióval szemben. A licenszügyletekből származó teljes bevétel a 2002-es pénzügyi év negyedik negyedében 161,2 millió USD volt, a 2001-es pénzügyi év negyedik negyedében ugyanez az összeg 259,7 millió USD. A karbantartásból származó bevételek a negyedik negyedévben 149,0 millió USD-re nőttek a 2001-es pénzügyi év ugyanezen negyedében befolyó 135,5 millió USD-hez képest, míg a szakmai szolgáltatásokkal elért bevételek 21,6 millió USD-t tettek ki, az előző év azonos negyedének 29,3 millió USD összegéhez képest.

A 2002-es pénzügyi év negyedik negyedében a működéssel kapcsolatos pénzforgalom meghaladta a 200 millió USD-t, míg az azonnali és piacképes értékpapírok összege elérte az 1,1 milliárd USD-t. A cégnek nincsenek fennálló adósságai.

Negyedik negyedévi áttekintés
– A BMC Software stratégiai szövetséget kötött a PricewaterhouseCoopers-szel a biztonság-felügyeleti megoldások leszállítására a BMC Software CONTROL-SAŽ megoldásával.
– Az alábbi lépésekkel a BMC Software kiterjesztette technológiai vezető pozícióját:
– A BMC Software az első és eddig egyetlen olyan gyártó, amely az IMS adatbázisok minden fajtájához folyamatos elérhetőséget biztosít azzal, hogy támogatja a nagy elérhetőségű adatbázisokat.
– Bevezette a “PATROL for webMethods”-ot, az első olyan átfogó felügyeleti terméket, amit kifejezetten a webMethods célkritikus integrációs platformjának kezelésére fejlesztett ki.
– A DB2Ž Adatbázist (“Universal Database”, UDB) az Unix és NT platformokat használó ügyfelek számára is hozzáférhetővé tette.
– A PATROL (7. verzió) infrastruktúrához kibővített és továbbfejlesztett összetevőket és új megoldásokat bocsátott ki.

Kilátások
A BMC Software a 2003-as pénzügyi év első negyedében 312 és 320 millió USD közötti bevételre számít, a 2003-as pénzügyi évben pedig 1,352 milliárd és 1,376 milliárd USD közötti bevételre. Ezek a határértékek megfelelnek az elemzők által a 2003-as pénzügyi év egészére és az első negyedében várható bevételre és részvényenkénti nyereségre kialakított konszenzusos elvárásának.

A BMC Software-ről

A BMC Software Inc. [NYSE: BMC] a vállalati szintű rendszerfelügyeleti megoldások piacvezető szállítója. A cég ügyfelei számára biztosítja az üzleti elérhetőséget (Assuring Business Availability) azzal, hogy részt vesz szolgáltatásaik proaktív tökéletesítésében, költségeik csökkentésében és az üzleti érték növelésében. A BMC Software széleskörű megoldásai a vállalati rendszerektől az alkalmazásokig és adatbázisokig terjednek. A BMC Software 1980-ban alakult, irodái mára világszerte megtalálhatók, a S&P 500 tagja, és a 2002-es üzleti évben bevétele körülbelül a 1.3 milliárd USD volt. További részletekért látogasson el a http://www.bmc.com website-ra.

Címkék: Hírforrás