A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk.
Részletes leírás
Ez év második felétől csak 100 százalékos gyümölcspárlatból készülhet pálinka a Magyar Élelmiszerkönyv előírásai szerint - hangzott el a Magyar Szeszipari Szövetség és Terméktanács által rendezett háttérbeszélgetésen. Az intézkedésre azért volt szükség - mondta az MTI-nek Győry László, a szövetség igazgatója - mivel Magyarország az Európai Unióban védetté kívánja nyilváníttatni a pálinka nevet. Ehhez
azonban az unió szerint az szükséges, hogy Magyarországon is csak 100 százalékos gyümölcscefréből, cukor hozzáadása nélkül készülhessen pálinka. Emellett a jövő év január 1-jétől rumot is csak cukornád-melaszból lehet készíteni, valamint whisky is csak gabonapálinka lehet, és vilmoskörte pálinka is csak vilmoskörtéből készülhet aroma nélkül.
Győry László elmondta: Magyarországon jelenleg évente és fejenként 3,2 úgynvezett abszolútliter alkohol fogy.