A K&H Alapkezelő bevezeti az első alapok alapját:

A K&H Alapkezelő új terméket vezet be várhatóan május 21-től, a K&H Ingatlanpiaci Alapot, melyet országszerte közel 170 fiókban kínál.

Ez az első olyan alap, amely nemzetközi ingatlanalapokhoz ad hozzáférést. Egyben ez a magyar piacon újszerű befektetési forma, mert az új alap ingatlanpiacokon tevékenykedő társaságok részvényein keresztül valósítja meg befektetéseit, és alapok alapjaként működik nagy külföldi alapkezelők szaktudását közvetítve. A befektető számára ez alacsonyabb kockázattal jár, mintha ingatlanvásárló, vagy részvényalapba fektetne. A K&H Alapkezelő a magyar piacon egyedülálló befektetési termékével tovább erősíti az elmúlt fél év nagymértékű növekedési ütemét, amellyel a nyílt alapokban kezelt vagyont 63 milliárd forintra, piaci részesedését pedig megduplázva, 7,3%-ra növelte. Így harmadik helyett vívott ki magának május elejére a befektetési alapkezelésben.

A K&H bankcsoport kiemelt figyelmet fordít a befektetési alapokra, mivel a befektetők a hagyományos banki termékek mellett egyre inkább keresik az alternatív befektetési lehetőségeket is. A befektetési szokások Magyarországon még mindig erőteljesen a hagyományos banki szolgáltatásokra összpontosítanak, az ügyfelek a befektetések 70%-át helyezik ezekbe a termékekbe. Az európai piacokon ez az arány már csak 30%. Várható, hogy Magyarországon is jelentős mértékben átalakulnak a befektetési szokások, így a hangsúly a hosszabb táv és a nagyobb kockázat – magasabb hozam felé tolódik.

A K&H Alapkezelő 1997 óta kínálja befektetési alapjait, amelyek között található pénzpiaci, kötvény és részvényalap egyaránt, alkalmazkodva a befektetők különböző kockázatviselési hajlandóságához, hozamelvárásához, illetve a megtakarítás tervezett időszakához. A növekvő érdeklődésre válaszolva fejlesztette ki új termékét a K&H Alapkezelő: a K&H Ingatlanpiaci Alapot, mely a kamatozó és részvény befektetések mellett az ingatlanvásárló alapoknál, részvényeknél alacsonyabb kockázatú befektetési termék.

Újdonság: Ingatlanpiaci Alap a K&H Alapkezelőtől – az első alapok alapja

A K&H Alapkezelő – a bankcsoport stratégiájának megfelelően – egyik legfontosabb feladatának tekinti az új termékek fejlesztését, figyelemmel a piaci trendekre és az ügyfelek igényeinek minél magasabb szintű kiszolgálására.

“A széles termékválasztékot biztosító K&H bankcsoport vállalataként mi a befektetési alapokkal kapcsolatos teljes körű, magas szakmai színvonalú szolgáltatást nyújtjuk azoknak, akik megtakarításaikat megbízható kezekben szeretnék tudni és főként közép-, vagy hosszútávra terveznek. Új, nyolcadik alapunk, az Ingatlanpiaci Alap a nemzetközi ingatlanalapok kedvező hozamait teszi hozzáférhetővé alacsony kockázat mellett. Így ezzel a termékkel még több magyar befektető igényére tudunk választ nyújtani. Bízunk abban, hogy alapjaink rendkívül gyors növekedése tovább folytatódik, és tovább erősítjük piaci pozíciónkat is” – mondta, Miszori István, a K&H Alapkezelő vezérigazgatója.

A K&H Ingatlanpiaci Alap mérföldkő a magyarországi alapkezelés történetében. A januárban életbe lépett új szabályozást követve a K&H Ingatlanpiaci Alap az első, amely alapok alapjaként működik. Azon befektetőknek ajánlják, akik hosszú távon gondolkodnak, az egyedi részvény- vagy ingatlanbefektetésnél alacsonyabb kockázatú, de velük összehasonlítható hozamú portfóliót szeretnének kialakítani. A K&H Ingatlanpiaci Alap a szakértő vagyonkezelést és a csökkentett kockázatot nemzetközileg diverzifikált ingatlanalapok vásárlásával nyújtja, elsősorban amerikai és európai ingatlanalapokat vásárol. A nemzetközi alapok az ABN (ABN Amro Property S. F. Amerika, ABN Amro Property S.F. Europe, ABN Amro Global Property S. F.) és KBC ingatlanalapjai (KBC Select Immo World Plus, KBC Select Immo Europe Plus), amelyek ingatlanberuházó, -forgalmazó, -hasznosító társaságok részvényeit vásárolják. A nemzetközi ingatlanalapok kezelt vagyona, amelyekbe az új K&H Ingatlanpiaci Alap befektet, 50 millió és 1 milliárd euró között mozog. A KBC és az ABN Amro alapkezelői szakértelmét jellemzi, hogy az általuk kezelt teljes befektetői vagyon körülbelül százszorosa a magyar befektetési piacnak. A befektetési jegyek a felügyeleti bejegyzéstől függően május 21-től országosan a K&H Bank közel 170 fiókjában érhetők el.

K&H Alapkezelő piaci eredményei

A K&H Alapkezelő 2001 november óta a nyílt alapokban kezelt állományát 20-ról 63 milliárd forintra, piaci részesedését pedig 3,5-ről 7,3%-ra növelte, és ezzel az ötödikről a harmadik helyre lépett elő május elején a magyarországi alapkezelők sorában. A legnépszerűbb termék a K&H Pénzpiaci Alap volt, amelynek népszerűsége tükrözi a biztonságra törekvő, hazai befektetési szokásokat. A 2000. március óta működő K&H Pénzpiaci Alap jelenleg több mint 41 milliárd forintnyi összeget kezel és az állampapírokba fektető K&H Aranykosár alaphoz hasonlóan hozamai a legtöbb lejáraton a piaci átlag felett teljesítenek. A részvényalapok közül a hazai részvényekbe fektető K&H Navigátor és a K&H Részvény Alap teljesített kiemelkedően és a legtöbb lejáratra szintén magasabb hozamot biztosított, mint a részvényalap-piaci átlag.

A K&H Bank vagyonkezelési üzletága 1997-óta működik a pénzügyi piacon, jelenleg közel 100 milliárd forintot kezel. Az üzletág fő tevékenyégi területei: alapkezelés, nyugdíjpénztári vagyon kezelése és diszkrecionális vagyonkezelés.

Címkék: Hírforrás