Az Akadémiai Könyvkiadó és KJK több száz könyvvel a könyvfesztiválon

A Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon az Akadémiai valamint a Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó (KJK) összesen mintegy 130 könyvvel jelennek meg - mondta Bucsi Szabó Zsolt, a két társaság vezetője.

Hozzátette: a fesztiválon elérhető csaknem egymillió forintos forgalom nem mérhető a két társaság összesen több milliárd forintos éves forgalmához. Bucsi Szabó Zsolt szavai szerint ezek a fesztiválok nem is elsősorban a forgalom szempontjából jelentősek, a kapcsolattartás, a piaci szereplőkkel való kommunikáció, valamint az imázs alakítás szempontjából igazán fontosak.
Mint mondta, a két kiadó a magyarországi piacon mintegy 10 százalékos részesedéssel rendelkezik. Az Akadémiai Könyvkiadó 1828-ban alakult és 1996-ban vált részvénytársasággá, jegyzett tőkéje 60 millió forint. A társaság éves szinten mintegy 80 könyvet jelentet meg. Bucsi Szabó Zsolt tájékoztatása szerint miután befejeződött a kétnyelvű szótárak felújítása, a következő években elindulhat a magyar egynyelvű szótárak rekonstrukciója is. Mint mondta, az Akadémiai Kiadó által piacra vitt szótárak – az úgynevezett színvonalas szótárak piacán – 80-85 százalékos részesedéssel bírnak. A társaság vezérigazgatója kiemelte az akadémiai kiadás üzletág jelentőségét és elmondta, a tudományos folyóiratok exportja az éves árbevételük mintegy 40 százaléka. A KJK Kerszöv Közgazdasági és Jogi Kiadó az 1950-es években alakult, kft-vé 1994-1995-ben vált, törzstőkéje 1,9 milliárd forint. A cégnek évente 55 címe jelenik meg. Hozzátette: az általuk kiadott cd-jogtár Magyarországon csaknem 80százalékos piaci részesedéssel rendelkezik. – Kiadási programunkban kulcs szerepe van a cd-jogtár információs bázisának, a jövőbeni tervek szerint ezt a bázist szeretnénk a különböző célcsoportokhoz eljuttatni – közölte Bucsi Szabó Zsolt. Mint mondta, ehhez komoly informatikai fejlesztéseket végeznek, amelyek költsége az éves forgalom mintegy 7 százaléka.

Címkék: Hírforrás