Töltsön egy hétvégét Villányban, várja Önt a Polgár Pince Panzió

Ha kedveli a tüzes vörösborokat és az idilli vidéki környezetet a Polgár Pince Panzió (www.polgarpince.hu) megfelelő választás az Ön és barátai, családja számára.

Borturizmus és gasztronómiai élmények várják hazánk legdélebben fekvő bortermő vidékén.

A családi vállalkozásként működő Polgár Pince Panziót Polgár Zoltán és felesége Katalin alapították, úttörő szerepet vállalva a vidék turisztikai és borászati fellendítésében (http://www.polgarpince.hu/bem/bem.htm). A szőlőtermesztéstől a palackozásig és borkereskedelmig, kiegészülve a borra épülő vendéglátással mindennel foglalkoztak. Tevékenységi körük ma is átfogó, négy területet – borászat, vendéglátás, szálláshely biztosítás és hivatásturizmus – foglal magába, így a hozzájuk ellátogató vendégek egy helyen találják meg mindazt, amire egy hétvégi bortúrán, vagy akár egy hosszabb nyári családi kirándulás alkalmával szükségük lehet: hangulatos pincéket, kényelmes szálláslehetőséget, díjnyertes borokat, falusi ételkülönlegességeket (http://www.polgarpince.hu/szolg/szolg.htm).

A vállalkozás borászati alapokon áll; a fajtáknak legmegfelelőbb termőhely kiválasztása, a szigorúan visszafogott termelés, gondos szüret és a legkorszerűbb feldolgozási technológia garantálja a borok állandó jó minőségét, amit a szakma számos hazai és a nemzetközi versenyen jutalmazott aranyérmekkel és díjakkal. A díjak közül legfontosabb a borászati életműdíjként számontartott “Év Bortermelője” cím, amit Polgár Zoltán 1996-ban érdemelt ki.

A borászathoz kapcsolódó vendéglátási tevékenység nemcsak Villányban, hanem a szomszédos Villánykövesd történelmi pincesorán található kétszintes borházban is folyik. A villánykövesdi Polgár Pince a hazai borturizmus megbecsült szentélye, ahol a bor alá való válogatott helyi étkekhez a legszebben illő nedűk kóstolhatók. A hangulatosan berendezett igényes pince befogadóképessége 50 fő, a “borturistákat” májustól októberig várja kínálatával. A villánykövesdi pince mellett egyedülállónak mondható az az 1997-re visszanyúló kezdeményezés, aminek eredményeképpen létrejött Villányban egy 1600 m2 alapterületű Bortrezor. A Bortrezor egyrészt, mint borgyűjtők klubja funkcionál, másrészt, mint nagyobb csoportok fogadására alkalmas pince üzemel. Az igényesen kialakított trezor cellákban több ezer palackot tárolnak a magángyűjtők ideális körülmények között.
A Bortrezor “megapince” 200 fős kapacitású hatalmas központi terme, végében kiemelt színpaddal nagyszabású rendezvények lebonyolítására alkalmas koncertterem, borkóstoló és vendéglátóhely is egyben. A borhoz kínált menüben kiemelt helyet játszanak a régi magyar konyha étkei (Magyar Recepttár arhívum), ezen belül is elsősorban a helyi étkek. A folyamatosan nyitva tartó pincében már tradicionálisnak mondható kulturális és gasztronómiai rendezvények kerülnek megrendezésre minden évben: Pünkösdi bortúra Borbál Borkirály és Királynő választással, Őszi Újborköszöntő, Szilveszteri mulatság.

A Polgár Pince Panzió természetesen gondol a borozgatástól megfáradt személyekre, illetve a kellemes falusi környezetre vágyó családokra is. Ők szépen berendezett, igényes szobák közül választhatnak a 21 férőhelyes Polgár Panzióban. A mediterrán udvarral és külön étkezővel ellátott szállóhely egész évben várja kedves vendégeit.
A borászat, vendéglátás, szálláshely biztosítás már önmagában is komplexnek mondható szolgáltatásait egy 60 fős befogadó képességű célirányosan kisebb összejövetelek megrendezésére alkalmas különterem teszi igazán kerekké. A hivatásturizmus jegyében kialakított terem ideális helyül szolgál konferenciák (és utórendezvényeik), szakmai összejövetelek és továbbképzések lebonyolítására, a villányi környezetből adódó sajátos ízzel fűszerezve ezeket az eseményeket.

Látogasson el Ön is hozzánk, szeretettel várjuk Villányban!

Polgár Katalin
7773 Villány, Hunyadi János u. 19.
Tel, fax: 72/492-194
Tel: 72/492-053
E-mail: polgarp@axelero.hu
Web: http://www.polgarpince.hu

Címkék: Hírforrás