A Bates és a Saatchi & Saatchi ismét külön utakon

A világon utolsóként hazánkban is különválik a Bates és a Saatchi & Saatchi. 2002. január 1-jétől a két cég hivatalos neve Saatchi & Saatchi és Bates 141 Hungary. Ezzel egy időben új tagokkal bővült a Saatchi & Saatchi menedzsmentje.

A különválás

A rendszerváltás után, 1990-ben alakult meg Magyarországon a Saatchi & Saatchi Reklámügynökség, mely 1995-ben egyesült a Bates Hungary Reklámügynökséggel Bates Saatchi & Saatchi Reklámügynökség néven. Ebben az időben mindkét hálózat a Cordiant csoport tulajdonában volt. 1997-ben a Saatchi & Saatchi kivált a Cordiant csoportból és megalakult a Saatchi & Saatchi Rt. A világon mindenütt, ahol a körülmények ezt megengedték, illetve szükségessé tették, az addig közösen működő ügynökségek különváltak. Az ügynökség Magyarországon változatlanul Bates Saatchi & Saatchi néven, de 100%-os Saatchi & Saatchi tulajdonban működött tovább.

Mivel a Cordiant csoport (a Bates hálózat tulajdonosa) ez év elején Budapesten is megalapította BTL ügynökségét 141 Hungary néven, a Bates és Saatchi & Saatchi különválása indokolttá vált. A nemzetközi Bates ügyfelek kezelését a Bates 141 Hungary vette át.

A Saatchi & Saatchi a különválás után a Saatchi kultúrának megfelelő egységes üzleti stratégiát kíván követni.

A Saatchi & Saatchi jelenlegi és potenciális ügyfeleit, illetve a hazai piac jelentősebb reklámügynökségeit megcélozva Boomerang képeslapokon, a Kreatív aktuális számában megjelenő hirdetésben és DM levelekben tájékoztat a névváltásról.

A menedzsment új tagjai

A hazánkban 12 éve működő Saatchi & Saatchi életében először, Jasper Garland személyében stratégiai igazgató segíti tanácsaival egyrészt az ügyfelek kampányait, másrészt az ügynökség munkáját, fejlődését.
Szintén ez év elejétől kreatív igazgatóként dolgozik Steve Girdlestone, aki másodjára tért vissza az ügynökség magyar irodájába, ahol kilenc évvel ezelőtt négy éven keresztül kreatívigazgató-helyettesként tevékenykedett.
Marco Grandi, a Zenith Media médiaigazgatói posztját tölti be, aki szintén másodszor fordul meg Magyarország egyik legjelentősebb médiavásárló és -tervező cégénél.

“A menedzsement új tagjai több éves nemzetközi, illetve hazai szakmai tapasztalattal, piaci ismerettel rendelkeznek, amely az ügynökség és feladataik eredményessége szempontjából nagy kincsnek számít. A kiválasztás során nem volt elhanyagolható tényező, hogy a mindannyian ismerik a Saatchi kultúráját, és tökéletesen magukénak érzik azt” – mondta Paksy Zoltán, a Saatchi & Saatchi ügyvezető igazgatója.

További információ:
Ivicz Andrea
Rowland
Tel: 345-9397 M: 30/2112-454
E-mail:andrea.ivicz@rowland.hu

Címkék: Hírforrás