Verseny a klasszikus zene fiatal tehetségeinek; Az LLP Csoport negyedik alkalommal rendezte meg az “Év Tálentuma” zenei versenyt

Idén negyedik alkalommal került megrendezésre az "Év Tálentuma" elnevezésű verseny, amelyen fiatal klasszikus zenei tehetségek mérték össze tudásukat.

Az év legkiválóbbja a fagotton játszó Václav Voná-ek lett, aki a londoni Royal College of Music egy éves ösztöndíját nyerte. Az eseménynek magyar vonatkozásai is vannak: a nemzetközi zenei élet elismert képviselői között a zsűriben helyet foglalt Fekete Gyula, Erkel-díjas zeneszerzőnk is. Az esemény sikere miatt a verseny fő támogatója és alapítója, az LLP Csoport részéről pedig felmerült a magyarországi tehetségkutató verseny gondolata.

A BBC televízió hasonló elnevezésű rendezvényének ötletén alapuló az “Év Tálentuma” versenyt Csehországban Adam Bager, a számítástechnikai tanácsadással és üzleti szoftvermegoldások képviseletével foglalkozó LLP Csoport elnöke alapította 1999-ben. Az idei háromfordulós verseny döntőjét március 21-én, a prágai Obecni dum koncertteremben rendezték meg több mint 1000 néző jelenlétében, ahol a versenyzők a Prágai Szimfonikus Zenekar kíséretével négy kategóriában – billentyűs, vonós, réz- és fafúvós hangszereken adhatták elő a választott versenyműveket.

Idén a legtehetségesebbnek a fagotton játszó 21 éves Václav Voná-ek bizonyult, aki ezzel a londoni Royal College of Music egy éves ösztöndíját is elnyerte. A tandíjat és a felmerülő egyéb költségeket az esemény fő támogatója, az LLP Csoport valamint egyéb támogatók, a csehországi PriceWaterhouseCoopers, a csehországi Microsoft és a Lowells biztosította.
“Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a verseny egyre több fiatal tehetségnek ad lehetőséget a bemutatkozásra. Az előző évi 91 jelentkezőhöz képest idén több mint 200 zenész pályázott, ami nyilvánvalóan mutatja a rendezvény jelentőségét.” – hangsúlyozta Adam Bager, az LLP Csoport elnöke.

A rendezvény színvonalát a fiatal tehetségek nagyszámú részvételén és a magas pénzügyi elismerésen túl a zsűri nemzetközi összetétele is emelte; Janett Ritterman, a londoni Royal College of Music igazgatója, Jill White, a National Youth Orchestra of Great Britain zenei igazgatója, Jiri Belohlavek karmester, Ivan Klansky zongoraművész és Fekete Gyula, Erkel-díjas zeneszerző, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem (Zeneakadémia) tanára is részt vett, aki egyben a rendezvény hazai vonatkozását is hangsúlyozta:
“A magántőke bevonása a zenei kultúra támogatásába és a fiatal zenészek felkarolása példa értékű manapság. Az angliai ösztöndíj és a további jelentős pénzjutalmak a hazai fiatal tehetségek számára is komoly segítséget jelenthetne pályájuk építésében. Örömmel fogadnám ezért, ha az “Év Tálentuma” versenyt az LLP Csoport hazánkra is kiterjesztené.”

A hazai verseny lehetősége nem is olyan távoli, mivel a cég nyitottnak mutatkozik a kezdeményezés magyarországi meghonosítására: “Itthon is szükség van arra, hogy a fiatalok minél több lehetőséget kapjanak tehetségük kibontakoztatására. Remélem, hogy hamarosan ők is büszkén mérhetik össze tudásukat hazai koncerttermeinkben.” – mondta Barbara Dreska, az LLP Csoport budapesti irodájának ügyvezető igazgatója.

Az LLP Csoportról
Az LLP Csoport 1992-ben alakult meg Prágában, napjainkra pedig vezető szerepet vívott ki az üzleti és pénzügyi szoftvermegoldások képviselete terén Közép- és Kelet Európában. Az LLP kínálatában szerepel a SunSystems ERP megoldása, a Pivotal CRM rendszere, a time@work idő- és költségnyilvántartó szoftver, a Fourth Shift termelésirányító megoldása, illetve az Ariba B2B elektronikus beszerzési rendszere. Az LLP 1995-ben kezdte meg kelet-európai terjeszkedését, melynek eredményeként ma már – a prágai mellett – Budapesten, Bukarestben, Pozsonyban, Szófiában, Varsóban és Zágrábban vannak irodái. Az LLP Csoport a világ számos országában vezet projekteket, így többek között Belgiumban, Olaszországban, Egyiptomban, Venezuelában, Japánban, az Egyesült Államokban és Kanadában.

Az LLP Csoport ügyfélkörébe tartoznak az üzleti élet szinte minden területén tevékenykedő cégek, a petrolkémiai ipartól a szállodákon és gyógyszergyárakon keresztül a televízió-állomásokig. Ügyfelei között megtalálható például a BP, GlaxoSmithKline, Johnson & Johnson, Mirato, Roche, KPMG, UPS és a Marriott szállodalánc.

További információk a versenyről és a fotókról:
LLP Budapest Kft. – Paul Brigitta Tel.: 412-2400 Fax: 412-2401E-mail: Brigitta.Paul@llpgroup.com
Web: http://www.llpgroup.com

Címkék: Hírforrás