Korszerű Technikával a Mozgáskorlátozott Emberekért Alapítvány

Közhasznú Alapítványunk célja a mozgáskorlátozott, más módon kifejezve az egészsségkárosodott, illetve fogyatékos emberek sokoldalú rehabilitációjának elősegítése, ezen belül teljes értékű társadalmi részvételük műszaki-technikai feltételeinek javítása.

Kiemelt programjaink: akadálymentesítési szaktanácsadói tevékenység; speciális számítástechnikai tanfolyamok; Önálló Élet Oktatási Központ; gyógyászati segédeszközök felhasználói minősítése.KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASSA KÖZHASZNÚ SZERVEZETÜNKET ADÓJA 1%-ÁVAL!
ADÓSZÁMUNK:19675417-1-41

Elsődleges célunk:
-a modern rehabilitációval összefüggő információk megszerzése, rendszerezése és terjesztése,
-az ismeretek gyors cseréjének elősegítése a szakemberek és a felhasználók között,
-a hazai környezet- és eszközfejlesztés támogatása,
-az európai színvonalú rehabilitációs- és segédszközök megismertetése és az eszközök hozzáférhetővé tétele a magyar mozgáskorlátozott emberek számára,
-az akadálymentes környezet kialakításának kezdeményezése és szakmai segítése, irányítása.
Az Alapítvány szakmai segítséget nyújt a rehabilitációval és az akadálymentességgel kapcsolatos információs rendszerek, adatbázisok létrehozásához, feltöltéséhez és minél szélesebb körben történő használatához, miközben maga is létrehoz nyilvános tematikus adatbázisokat.
AKADÁLYMENTESÍTÉSI SZAKTANÁCSADÓI TEVÉKENYSÉG
A már évek óta sikeresen folytatott munka keretében segítséget kívánunk nyújtani a hozzánk forduló mozgáskorlátozott társainknak, az építési hatóságok, a közlekedési- és járműgyártó vállalatok munkatársainak és valamennyi, a kérdésben érdekelt szakembernek ahhoz, hogy az akadálymentesítés minél szélesebb körben megvalósuljon, a korszerű európai szemlélet elterjedjen. Alapítványunk vezetője és egyik szakértője hét éve tagja több európai szintű szakmai bizottságnak.(ICTA EUROPE, ECA/EEGA EXPERTS WORKING GROUP)
Személyükön keresztül jött létre és működik ma is az a szakmai kapcsolatrendszer, amely -Európában először- az akadálymentesség törvényi szintü szabályozását eredményezte az új építési és az esélyegyenlőségi törvényekben, valamint az OTÉK-ban. Az akadálymentes környezet kialakítása speciális szakmai ismereteket kíván. A szakszerűtlen megoldások veszélyesek és nagyon költségesek. Az akadálymentes környezet biztonságos, jól használhazó, kellemes és esztétikus m i n d e n k i számára.
ÖNÁLLÓ ÉLET OKTATÁSI KÖZPONT
Az Alapítvány az Önálló Élet Oktatási Központ létrehozása érdekében több olyan külföldi intézménnyel alakított ki szakmai kapcsolatot, amelyek a fogyatékos személyek, -elsősorban gyerekek- számítógép használatát segítő segédeszközök, illetve programok terjesztésével foglalkoznak.Megkezdtük a súlyosan mozgáskorlátozott személyek önálló életvitelének tanításához nélkülözhetetlen, de mindeddig hiányzó életviteli oktatókabinet létrehozását.
GYÓGYÁSZATI SEGÉDESZKÖZÖK MINŐSÍTÉSE
Az Alapítvány szakértői rendszeresen készítenek új gyógyászati segédeszközökről felhasználói minősítést.Kipróbálási lehetőséggel egybekötött eszközbemutatókat is tartunk, ahol lehetőség nyílik a még fejlesztés alatt álló eszközök felhasználóbarát kialakítására.
AZ ALAPÍTVÁNY KÖZHASZNÚ SZERVEZET, ADOMÁNYAIVAL BÁRKI TÁMOGATHATJA. aZ ADOMÁNYOZÓ RÉSZÉRE AZ APEH ÁLTAL ELFOGADOTT IGAZOLÁST ADUNK KI.
Tisztelettel köszönjük, hogy figyelmet szentelt Alapítványunk rövid bemutetkozására és adományával segíti munkánkat!

Címkék: Hírforrás