1% a Civil Ombudsnő Program Alapítványnak, a Nővonal működtetőjének

A Nővonal Információs és Támaszvonal működését 1995. május 8-án kezdte el, fenntartója a Civil Ombudsnő Program Alapítvány, 1999. február 8-án az Alapítvány kiemelkedően közhasznú minősítést kapott.

Adószáma: 18089903-1-41.Számlaszáma: OTP-11705008-20460547.Kérjük támogasson, hogy segíthessünk!

A CIVIL OMBUDSNŐ PROGRAM ALAPÍTVÁNY KIEMELKEDŐEN KÖZHASZNÚ SZERVEZETKÉNT VÉGZI SZOLGÁLTATÁSAIT, ÍGY AZ ADÓFIZETŐKNEK LEHETŐSÉGÜK VAN ARRA, HOGY ADÓJUK 1%-VAL SEGÍTSÉK MŰKÖDÉSÉT.

Kérjük, támogassa Ön is Alapítványunkat és azokat a hívókat, akiknek az Ön támogatásával segítséget tudunk adni!
A Civil Ombudsnő Program Alapítvány adószáma: 18089903-1-41
Számlaszáma: OTP-11705008-20460547
A Nővonal Információs és Támaszvonal működését 1995. május 8-án indította el az Ombudsnő Programiroda. Jogutódja, a Civil Ombudsnő Program Alapítvány 1998-ban önállósult. 1999. február 8-án az Alapítvány kiemelkedően közhasznú minősítést kapott.
A Nővonal telefonszolgálata hetente három alkalommal, hétfőn, szerdán és pénteken 16-19 óráig hívható az ország egész területéről ingyenesen, a MATÁV által támogatott zöld számon: 06/80-505-303
Szolgáltatásunkat “nőbarát” szolgáltatásnak nevezzük, mivel olyan hívók számára kívánunk segítséget adni, akik női szerepeikben szenvedtek el sérülést, illetve női szerepeiket különböző okoknál fogva nem tudják kiteljesíteni. Ezek között az okok között szerepelhet az információhiány, a diszkrimináció, a családon belüli és családon kívüli fizikai és lelki erőszak, a munkaerőpiac és a szolgáltatások igénybevétele során elszenvedett hátrányos megkülönböztetés.
A Nővonal olyan területekre is eljut, amelyeken nem vagy nem a nők érdekeinek megfelelően működik a szociális ellátó rendszer. Kistelepüléseken, ahonnan a telefonszolgálat szintén ingyenesen hívható, felbecsülhetetlen segítséget nyújt az azonnali tanácsadás, információszolgáltatás – ezeken a településeken ugyanis a nők gyakran nem mernek, vagy nem tudnak személyesen segítséget kérni lelki, egészségügyi vagy peres ügyeikben. Egyre nő azoknak a nőknek a száma, akik a munkanélküliséggel, társadalombiztosítással, gyermekekkel kapcsolatos és egészségügyi szolgáltatások körüli anomáliákra utalnak, illetve ezek súlyosságára hívják fel a figyelmet, valamint azoké, akik az elszenvedett erőszak miatt kénytelenek segítségért folyamodni, és többnyire nem ismerik a segítségkérés módját, illetve azokat a helyeket, ahol számukra támaszt tudnak nyújtani.
A Nővonal Információs és Támaszvonal számos állami és civil szervezettel működik együtt, tevékenységének egy részét ezekkel közösen, illetve az igényeknek megfelelően alakítja ki. A médiával kapcsolatot tartva igyekszik nyomást gyakorolni a női szerepek sajtóban megjelenített képének formálására, a hátrányos megkülönböztetés ellen a gyakorlatban is lépéseket tesz. A szolgálat munkatársai rendszeresen szerepelnek különböző véleményformáló műsorokban és rendszeresek azok a sajtónyilatkozatok is, amelyek a szolgálat munkájáról illetve azokról a

problémákról tudósítanak, amelyek a hívók információ, tanács- és segítségkéréseiben a leggyakrabban fellelhetők.
A Nővonal Információs és Támaszvonal munkatársai sokoldalúan képzett szociológusok, szociális munkások, pszichológusok, gyermekvédelmi szakemberek.
Kérjük, támogassa Ön is Alapítványunkat és azokat a hívókat, akiknek az Ön támogatásával segítséget tudunk adni!
A Civil Ombudsnő Program Alapítvány adószáma: 18089903-1-41
számlaszáma: OTP11705008-20460547
Köszönjük támogatásukat!

Címkék: Hírforrás