TNT gazdaságos expressz már Görögországba is

Újabb célországgal bővült a TNT Express Worldwide Hungary Kft. gazdaságos expressz szolgáltatása: a kevésbé időérzékeny küldeményeket Európa csaknem valamennyi országa mellett február óta már Görögországba is eljuttatják.

Utoljára tavaly novemberben szélesítették ki a célországok körét, akkor Románia, Horvátország, Törökország, Bulgária és Szlovénia csatlakozott a gazdaságos expressz hálózatához.

Közúti expressz szolgáltatás a legtöbb Balkáni országba.

A dél-európai kereskedelmi kapcsolatok élénkülésére épül a TNT új szolgáltatása, amely tovább bővíti a Balkánra irányuló közúti csomagküldési lehetőségeket. A küldeményeket a TNT kamionjai öt napos tranzitidővel juttatják el Görögországba.

Az új szolgáltatás a népszerű gazdaságos expressz szolgáltatáscsomag része. E szolgáltatáscsomagot kevésbé időérzékeny küldemények számára fejlesztették ki, ahol a megrendelők számára a költséghatékonyság mellett a TNT által nyújtott egyéb előnyök is fontosak. Ilyenek például a háztól házig történő szállítás, a küldemények előre megbeszélt időpontban történő felvétele vagy a célországban történő vámkezelés. Természetesen a más TNT-szolgáltatások esetében érvényes egyéb lehetőségek érvényesek a gazdaságos expresszre is, így például a csomag tartózkodási helye folyamatosan nyomon követhető az interneten (a http://www.tnt.com illetve a http://www.tnt.hu címen), vagy kérhető például a kézbesítés visszaigazolása is.

Ugyancsak e szolgáltatások családjába tartozik a tavaly októberben beindított Duna Expressz közúti szállítási szolgáltatás, amelynek keretében a TNT egy napon belül vállalja a küldemények eljuttatását Románia magyar határhoz közel eső területeire. A Duna Expressz segítségével bármilyen magyarországi feladási helyről Aradra, Temesvárra és a két város 60 kilométeres körzetébe már a feladást követő napon megérkeznek a küldemények; Bukarestbe és a román főváros 100 kilométeres körzetébe pedig két napra vállalják ugyanezt. A Duna Expressz az első olyan expressz szállítási szolgáltatás, amely Magyarországról közvetlenül irányul egy szomszédos országba.

A TNT Express Worldwide Hungary Kft. a magyarországi expressz szállítási piac vezető vállalata. Az amszterdami tőzsdén jegyzett TPG-csoporthoz tartozó cég a legnagyobb piaci részesedést mondhatja magáénak az időérzékeny küldemények továbbításának területén. A TPG-csoport a holland posta és a korábbi TNT egyesülésével jött létre, s három üzletágban: a postai, az expressz szállítási és a logisztikai piacon tevékenykedik. A TPG-hez tartozó expressz szállító vállalatok 2000-ben közel 193 millió küldeményt továbbítottak. A cégcsoport 61 repülőgépet és 19 ezer közúti járművet üzemeltet, amelyek világszerte 840 elosztó- és átrakóközpont érintésével juttatják célba a küldeményeket.

További információk:
ifj. Járosi Márton, TNT Express Worldwide Hungary Kft.
tel.: (1) 431 3161

Náray Vilmos, Live PR-ügynökség
tel.: (1) 225 7835

Címkék: Hírforrás