Az LLP Csoport 6,48 millió dolláros forgalommal zárta az elmúlt évet

Tovább erősödött és növekedett az üzleti és pénzügyi szoftvermegoldások forgalmazójaként ismert LLP Csoport 2001-ben: 6,48 millió dollár bevétele ugyanis majd negyedével magasabb volt a megelőző évhez képest, míg ugyanezen időszakra eső nyeresége nettó 255 ezer dollár volt.

A csoport második legnagyobb vállalata, az LLP Budapest Kft. 30 százalékos részesedésével 1,9 millió dollárral járult hozzá a kiemelkedő teljesítményhez.

Adam Bager, a vállalatcsoport alapítója és elnöke büszkén értékelte a tavalyi évet: “2001 jó év volt az LLP Csoport számára, amely véget vetett háromévnyi visszaesésnek, illetve stagnálásnak. A cégcsoport bevétele az előző évihez viszonyítva 23 százalékkal nőtt és bár nettó nyereségének összege nem változott, 2001-ben a hetedik – varsói – vállalat megnyitásával tovább erősödött jelenléte Közép- és Kelet Európában.”

Az LLP Csoport bevétel-növekedése elsősorban a cég legfontosabb tevékenységéből, a SunSystems rendszer értékesítéséből és bevezetéséből származik. A sikerhez továbbá hozzájárultak a nagyvállalati ügyfelek (pl. a GlaxoSmithKline vagy a Shell Gas) számára végzett jelentős, bevezetéssel kapcsolatos tanácsadási projektek a térség egész területén. Ugyanezen időszak alatt a cég létszáma 100-ról 130 főre emelkedett. További iroda megnyitása 2002-ben nem várható.

“A vállalatcsoport eredményeiben megjelennek az Ariba, a Pivotal és a time@work rendszerekkel kapcsolatos befektetések is, melyek az év második felében már a megtérülés jeleit mutatták mind a régión belüli, mind az azon kívüli értékesítéseknél. A 2002-es év pedig további növekedést hozhat az új és a már meglévő területeken, s ezek sikerei jövőbeli üzleti elképzeléseinkben különösen fontos jelentőséggel bírnak.” – tette hozzá Adam Bager.

Az LLP Csoportról (http://www.llpgroup.com):
Az LLP Csoport 1992-ben alakult meg Prágában, napjainkra pedig vezető szerepet vívott ki az üzleti és pénzügyi szoftvermegoldások képviselete terén Közép- és Kelet Európában. Az LLP kínálatában szerepel a SunSystems ERP megoldása, a Pivotal CRM rendszere, a time@work idő- és költségnyilvántartó szoftver, a Fourth Shift termelésirányító megoldása, illetve az Ariba B2B elektronikus beszerzési rendszere. Az LLP 1995-ben kezdte meg kelet-európai terjeszkedését, melynek eredményeként ma már – a prágai mellett – Budapesten, Bukarestben, Pozsonyban, Szófiában, Varsóban és Zágrábban vannak irodái. Az LLP Csoport a világ számos országában vezet projekteket, így többek között Belgiumban, Olaszországban, Egyiptomban, Venezuelában, Japánban, az Egyesült Államokban és Kanadában.
Az LLP Csoport ügyfélkörébe tartoznak az üzleti élet szinte minden területén tevékenykedő cégek, a petrolkémiai ipartól a szállodákon és gyógyszergyárakon keresztül a televízió-állomásokig. Ügyfelei között megtalálható például a BP, GlaxoSmithKline, Johnson & Johnson, Mirato, Roche, KPMG, UPS és a Marriott szállodalánc.
A vállalatcsoport tevékenysége kiterjed továbbá a fiatal, tehetséges cseh és szlovák zenészek megmérettetésének szponzorálására – “Talent Roku” verseny – és a Katya Vancheva bolgár árvaház támogatására.

További információk:
LLP Budapest Kft. – Paul Brigitta
Tel.: 412-2400 Fax: 412-2401
E-mail: Brigitta.Paul@llpgroup.com
Web: http://www.llpgroup.com

Címkék: Hírforrás