Segítünk segíteni – United Way Budapest Alapítvány

A törvény közcélú feladatokat felvállaló, közhasznú nonprofit szervezetek számára teszi lehetővé, hogy elfogadják az állampolgárok által felajánlott adományokat.

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint a magyar nonprofit szektor bevételeinek 18 százaléka származik magánadományokból, amelyre a civil szervezeteknek nagy szüksége van. Közcélokat valósítanak meg, nem ritkán állami feladatokat látnak el, azonban az állami-önkormányzati támogatásuk 22 százalékos arányával a fele a fejlett államokban szokásos támogatási rátának.

Szeretnénk megnyerni, támogassa a United Way Budapest Alapítvány céljainak megvalósítását. Hatodik éve dolgozunk azért, hogy a Budapesten és Pest megyében rossz anyagi körülmények között élő gyermekek, családok, idős emberek jobb körülmények között élhessenek. Felkutatjuk és támogatjuk azokat az egyesületeket, alapítványokat, amelyek helyben tudnak segítséget nyújtani a rászoruló embereknek. Az üzleti világ és a civil szervezetek között építünk hidat, hogy elősegítsük a közösségi részvételt a helyi szociális problémák megoldásában. Hat év alatt Alapítványunk 11 millió Forint pénzbeli és 66 millió Forint természetbeni támogatást gyűjtött össze és adott át több mint 300 szociális területen dolgozó nonprofit szervezetnek. A szervezetek révén több mint 6000 gyermekhez, 5000 családhoz és 700 idős emberhez jutott el segítségünk. “Segítségközvetítő szolgálatként” mások helyett szólunk, másoknak gyűjtünk pénzt, tárgyi adományt, szolgáltatást, önkéntes munkát és jó szót. Mindenki azzal támogatja munkánkat, amit jó szívvel mások rendelkezésére tud bocsátani.

Amennyiben az United Way Budapest Alapítványt szeretné támogatni, kérjük vágja le az előre elkészített rendelkező nyilatkozatot és tegye adóbevallása mellé lezárt borítékban. A használt formula szövege megegyezik a személyi jövedelemadó bevallási csomagban használt nyomtatványéval.

RENDELKEZŐ NYILATKOZAT
A BEFIZETETT ADÓ EGY SZÁZALÉKÁRÓL

A kedvezményezett adószáma: 18081943-1-41
A kedvezményezett neve: UNITED WAY BUDAPEST ALAPÍTVÁNY

TUDNIVALÓK
Ezt a nyilatkozatot csak akkor töltse ki, ha valamely társadalmi szervezet, alapítvány vagy külön nevesített intézmény, elkülönített alap javára kíván rendelkezni.

A nyilatkozatot tegye egy olyan postai szabvány méretű borítékba, amely e lap méretét csak annyiban haladja meg, hogy abba a nyilatkozat elhelyezhető legyen.

FONTOS!
A rendelkezése csak akkor érvényes és teljesíthető, ha a nyilatkozaton a kedvezményezett adószámát, a borítékon pedig AZ ÖN NEVÉT, LAKCÍMÉT ÉS AZ ADÓAZONOSÍTÓ JELÉT pontosan tünteti fel.

Címkék: Hírforrás