Társaság a Szabadságjogokért 1% kérés

A Társaság a Szabadságjogokért az alapvető szabadságjogok védelmére alakult 1994-ben. Pártoktól, államhatalmi szervektől független, demokratikus, non-profit elvű egyesület, tevékenységét alapítványok és magánszemélyek segítségével finanszírozza.

A TASZ fő célkitűzése, hogy az alkotmányban és a nemzetközi egyezményekben deklarált alapjogok és jogelvek érvényesüljenek. Különös figyelmet fordít a személyi szabadság, az emberi méltóság és a magánszféra védelmére.
A TASZ működése kiterjed a személyes adatok védelmére és a közérdekű adatok nyilvánosságára, a betegek, valamint a kábítószerfogyasztók jogaira, a hatóságok szabadságkorlátozó jogosítványaira és intézkedéseire. E jogokról kiadványokat készít és juttat el térítésmentesen betegegyesületek, terápiás és segítő intézmények számára. Ingyenes jogsegélyszolgálatán tanácsadást és képviseletet nyújt a rászorulóknak.

Amennyiben a TASZ tevékenységéről, működéséről többet szeretne megtudni, szívesen állunk rendelkezésére.

Ha egyetért célkitűzéseinkkel, és tevékenységünket személyi jövedelemadója 1%-ának felajánlásával támogatni kívánja, kérjük, adóbevallásakor a rendelkező nyilatkozatra az alábbiakat írja:

A kedvezményezett adószáma:
18067109-1-41

Címkék: Hírforrás