Az OTP cégcsoport szerződést kötött a DORSUM Rt-vel értékpapír-forgalmazási és vagyonkezelési tevékenységét támogató szoftver szállítására

Az OTP cégcsoport a befektetési szolgáltatások hatékonyabb támogatása érdekében a Dorsum Rt által kifejlesztett Clavis értékpapír rendszert választotta.

Az OTP cégcsoport a befektetési szolgáltatások hatékonyabb támogatása érdekében stratégiai döntést hozott új értékpapír rendszer bevezetéséről. Az OTP Bank Rt. a rendszer kiválasztási folyamat támogatására megbízta a Deloitte & Touche céget a potenciális hazai, és a McKinsey&Company-t a lehetséges külföldi szállítók feltérképezésére. Piackutatásuk és javaslatuk alapján két hazai szállítót kértek fel ajánlattételre.
A pályázatok mindenre kiterjedő elemzése és értékelése után az új értékpapír rendszer szállításáról szóló szerződést a DORSUM Informatikai Fejlesztő és Szolgáltató Rt-vel írták alá. Az OTP Bank Rt mellett a Bankcsoport további két tagja, az OTP Alapkezelő Rt és az OTP Garancia Biztosító Rt is a DORSUM Rt által fejlesztett Clavis Kereskedési és Elszámolási Rendszert választotta. A pályázat elbírálása során fontos szempontként szerepelt, hogy a Clavis rendszer már sokszorosan bizonyított, hiszen évek óta jelen van a brókercégek 80%-ánál, a cég ügyfelei között megtalálhatók nagy külföldi és hazai érdekeltségű bankok, biztosítók, alapkezelők, valamint a Magyar Államkincstár is.
Az OTP Bankcsoport a befektetési szolgáltatások körében termék- és szolgáltatásfejlesztési stratégiájának hatékony és hosszú távú támogatását alapozza meg az új rendszer alkalmazásával.
A DORSUM Rt. a magyarországi értékpapír informatika piacvezető szereplője. A cég által fejlesztett Clavis Kereskedési és Elszámolási Rendszer teljes körűen kiszolgálja az értékpapír forgalmazással, -kereskedéssel és vagyonkezeléssel kapcsolatos Front- és Back Office tevékenységeket. Az 1996-ban magánszemélyek által alapított cég 2001-es árbevétele 640 millió forint volt.

Címkék: Hírforrás