Salt Lake City 2002: Xerox megoldások az Olimpián

A versenyeredményektől az aranyérem statisztikákig a Xerox Corporation milliószámra készíti a nyomtatott dokumentumokat a Salt Lake City-ben megrendezett 2002-es Téli Olimpiai Játékokon.

A legnagyobb vállalkozás: a Xerox nyomtatja és osztja szét az olimpiai versenyek 17 napján a 15 sportesemény eredményeit. Az Eredmények Könyve olyan levéltári dokumentum lesz, amely részletes információkat tartalmaz a Játékok minden egyes eseményének az eredményeiről. A Xerox több, mint 3.000 db berendezést használ majd az eredmények egyidejű közlésére, valamint a sajtó, a rádió- és televízió-társaságok, a sportolók, a szponzorok és az olimpiai személyzet friss információkkal történő ellátására.

“Az Olimpiai Játékok egyedülálló alkalmat kínál a Xerox számára, hogy együttműködjön más technológiai szolgáltatókkal az eredmények gyors és pontos rögzítése, táblázatos megjelenítése és jelentése érdekében,” nyilatkozta Vince Schaffer, a Xerox Worldwide Olympic Operations szolgáltatásának menedzsere. “Ugyanúgy, mint a sportolóknak, nekünk is olimpiáról olimpiára javítanunk kell a teljesítményünket azt a célt tűzve magunk elé, hogy teljesítsük a technológiai integráció egyre magasabb követelményeit.”

A 2002. évi Téli Olimpiai Játékokon Xerox-printerekkel, faxkészülékekkel, másolókkal, mérnökirendszer plotterekkel és multifunkciós készülékekkel állítják össze és küldik szét a versenyeredményeket a ponttáblákra, az olimpiai személyzethez, valamint a Salt Lake City-ben zajló játékokat követő több ezer sajtóorgánum számára.

Az eredményekről készült jelentéseket – mind a 15 sportágra igazítva – digitális multifunkciós Xerox Document Centre 432 és 480 berendezéseken nyomtatják ki. Ezen kívül a Xerox DocuTech 180 kiadványkészítő használatával a Xerox nyomtatja és köti be az Eredmények Könyvének 28.000 példányát, és 72 órán belül a sportszámok befejezése után szétküldi a főbb médiaközpontoknak és a nemzetközi olimpiai tisztségviselőknek. A Játékokat követően a Xerox az adatokat tartalmazó CD-ROM több mint 7.000 példányát készíti el, elektronikusan megörökítve ezáltal a Téli Olimpiai Játékok eredményeit.

Az Info2002 szolgáltatás keretében, az információs pavilonoknál a Xerox hálózati nyomtatói is támogatják az adatok visszakeresését a sportolók, szponzorok, önkéntesek és az olimpiai személyzet számára. A Xerox DocuPrint N2125-en nyomtatják ki a versenyidőpontokat, a sportolók életrajzi adatait, a startlistákat, az éremstatisztikákat és más egyéb dokumentumokat az olimpiai helyszíneken található Info2002 pavilonokban. A Xerox támogatást nyújt a rendezvények lebonyolításához, a nemzetközi akkreditációhoz, a helyszínek megközelítéséhez, a biztonsági, egészségügyi és szállítási személyzet számára szükséges dokumentumok kinyomtatásához is.

A Xerox – az olimpiák szponzora 1964 óta, 1993 óta pedig ÉLSZPONZORA – több, mint egy éven át működtette és tesztelte technológiáját Salt Lake City-ben. A Xerox jelenleg egy hálózatba kapcsolt DigiCentre-t tart fenn, amely a Salt Lake Szervező Bizottság (SLOC) kiadói központjaként működik. A központ havi 1,2 millió nyomatot képes készíteni, így lehetővé teszi a SLOC számára több ezer dokumentum házon belüli elkészítését lényegesen olcsóbban, egyúttal Utah állam legnagyobb reprográfiai üzeme is.

A Xerox mintegy 110 alkalmazottja dolgozik napi 24 órát Salt Lake City-ben a Xerox-berendezések működésének és szervizelésének biztosítására.

A világ különböző országaiban foglalkoztatott munkatársai iránti megbecsülésből a Xerox egy hétemeletnyi olimpiai egység zászlót készített, amelyet Salt Lake City belvárosában függesztettek ki. A Xerox fejlett nyomtatási technológiájával készült zászló több, mint 17.000 fényképet tartalmaz 59 országban dolgozó Xerox alkalmazottakról és azt hivatott szemléltetni, hogy az Olimpiai Játékok hogyan kovácsolja össze a nemzetek polgárait az erő és egység szellemében.

A Xerox szponzorálja az olimpikonok Xerox Breakfast rendezvényét is az USA Olimpiai Bizottságával közösen. A reggelire, amely az amerikai olimpikonok iránti tisztelet kifejezésére szolgál, 2002. február 17-én kerül sor.

Címkék: Hírforrás