Csodatea fakéregből

Magyarországon kizárólag a Biovitál Egészségközpontban kapható a temérdek ásványi anyagot és nyomelemet tartalmazó új Lapacho csodatea.

Dél-Amerika indiánjai már évszázadok óta ismerik és sokféle betegség kezelésére használják a magasra növő, csodálatos virágokat hozó, és akár 700 évig is élő Lapacho-fa vörösesbarna kérgét. Egy fának legalább 40 évet kell megélnie, hogy az apróra reszelt és teafűként használt kéreg gyógyászati célra is alkalmas legyen. Az orvosok, tudósok csak 35-40 éve figyeltek fel arra, hogy a perui és bolíviai inkák a növényi kivonatot eredményesen alkalmazzák gyulladások, izületi panaszok és daganatok kezelésére.
A teában megtalálható alkaloidok már rendkívül kis mennyiségben is képesek aktivizálni a fehér vérsejtek takarító funkcióját. Ezért könnyebb a betolakodó kórokozók és a daganatos sejtek eltávolítása. A tea hatóanyagai segítik a szervezetet a baktériumok, vírusok és gombák legyőzésében, fokozzák a sejtek anyagcseréjét, különösen a májsejtek méregtelenítő tevékenységét. Orvosilag bizonyított, hogy a teában található elemek gátolják a daganatsejtek szaporodását, gyulladásgátló és fájdalomcsillapító hatásúak.

Címkék: Hírforrás