A Europay International e-napi” sikere

Europay márkájú kártyák - híd Európa új valutájához. Mivel a bankkártyákkal a legegyszerűbb a világ legújabb valutáját használni, 2002. január elsején a kártyabirtokosok rekord mennyiségű ATM és POS tranzakciót bonyolítottak le a Europay International márkáival ellátott bankkártyáikkal (Eurocard-MasterCard, Maestro és Cirrus) az eurozóna 12 országában.

Míg 2001. január elsején az ATM-es tranzakciók száma 146%-kal növekedett és elérte a 492.340-et Európában, az idei szilveszteri ünneplések euróban kiállított számláját (hotel, étterem) az emberek inkább Eurocard-MasterCard hitel és Maestro betéti kártyáikkal egyenlítették ki. 740,280 MasterCard és Maestro fizetést engedélyeztek Európa-szerte, ami az előző év ugyanezen napjához hasonlítva 20%-os növekedést jelent.*

“Mindenki számára január elseje volt az euro első napja, kivéve a Europay Internationalt, hiszen számunkra ez már az 1097. nap, amikor az euro tranzakciókkal foglalkozunk”, mondta Dominique Bichut, a Europay euro program-koordinátora. “1999. januárja óta lehet euro folyószámla alapú bankkártyát használni, és a hároméves átállási időszak alatt több mint 18 millió eurós tranzakciót dolgoztunk fel. Ez 2001. szeptemberéig kivetítve átlagosan 1%-os emelkedést jelent az összes forgalmat tekintve. Azóta az eurós tranzakciók száma havonta 40%-kal emelkedik, mivel a kereskedők drámai gyorsasággal vezették be az új valutát üzleti életükbe.”

“Most izgatottan néztük végig, hogy a mi eurós áttérési programunkat hogyan alkalmazzák, azért hogy megfelelő módon legyenek az eurós bankjegyek szétosztva a 12 országban található, több mint 221.000 ATM között. Az eurozónában lévő Tagbankjainkkal együttműködve segítettük az új euro bankjegyek gyors szétosztását.”

A világ legújabb valutájának bevezetése rendkívül fontos a Europay International számára, hiszen hitel és betéti kártyáik, a Eurocard-MasterCard és a Maestro a világon a legkönnyebben elérhető, hordozható, felhasználóbarát euro átváltói.
* Direkt összehasonlítás a 2001. január elsejei és a 2002. január elsejei tranzakciós számok között.

“Az euro bevezetését kísérő kampány tovább erősítette a márkánkba vetett hitet, azt a képet, hogy az euro bevezetésének ideje alatt mi vagyunk a fogyasztók legjobb szövetségesei” – mondta Arjen Kruger, a Europay International Brand Marketing igazgatója. “A fogyasztók még nem ismerik jól az euro váltópénzét, de a hitel, illetve a betéti kártyák használata garanciát nyújt arra, hogy a vásárló pontosan annyit fizet, amennyit eredetileg kértek tőle.”

A hitel és betéti kártyák nyújtotta biztonság felbecsülhetetlen. További előnyei az euro bevezetése során:

-Nincs szükség aprópénzre, így nincs tévedés
-A fizetést a banki értesítő segítségével pontosan regisztrálják
-A Eurocard-MasterCard kártyák elfogadottsága magas az eurozóna országaiban (jelenleg közel 5 millió kereskedő fogad el Eurocard-MasterCard kártyákat Európában)
-194 millió európai kártyabirtokos élvezi a Maestro, Európa vezető betéti kártyájának előnyeit otthon és külföldön egyaránt
-Gyorsabb fizetések (a bevásárlóközpontok csak kártyás fizetésre fenntartott pénztárainál a tranzakciók gyorsabban és gond nélkül mehetnek végbe).

“Az átálláshoz igazodva az egyik díjnyertes tévéreklámunk – természetesen már euróra szabva – az elsők között volt, amit egy európai tévécsatornán néhány perccel az Újév beköszönte után sugároztak” – tette hozzá Arjen Kruger. “Mi így jelezzük, hogy készen állunk az euróra, és hogy a Europay és MasterCard márkájú kártyák a birtokosaik számára stressz – és problémamentessé teszik az euró bevezetését.”

További információ :

Louise Herbert
Press Manager
Tel. +32 2 352 56 47
Fax +32 2 352 57 32
clhe@europay.com

Dominique Bichut
Euro Programme Co-ordinator
Tel. +32 2 352 56 38
Fax +32 2 352 57 14
dbi@europay.com

A waterlooi (Belgium) központú Europay International az elsőszámú cég Európában, mely fizetési és ahhoz kapcsolódó szolgáltatásokkal látja el, több mint 9000 Tagbankját. Jelenleg a Europay 291,1 millió (Maestro, eurocheque, Cirrus és Eurocard-MasterCard) kártyája nyújt terhelési- és hitel szolgáltatásokat Európában és szerte a világon. A Europay kártyák birtokosai előtt nyitva áll Európa legnagyobb készpénzfelvételi hálózata, amely 43 országban működő, több mint 305.800 bankjegykiadó automatából áll. A MasterCard Internationallel kötött szövetségének köszönhetően a Europay különböző bankkártya termékeit világszerte több mint 600.000 bankjegykiadó automata és több mint 22 millió POS terminál fogadja el. A Europay International web oldala a http://www.europay.com címen további információval szolgál a cég termékeiről és szolgáltatásairól, és bemutatja, hogy a Europay milyen módon nyújt támogatást és irányítást a Tagbankoknak a virtuális kereskedelem, a chip technológia, a biztonság és kockázat kezelés, valamint az euró terjedése terén.

Címkék: Hírforrás