Budapest és Észak-Dunántúl zsebútikönyvek

A téli vásárra jelentette meg a Cartographia Kft. Magyar Tájak című sorozatának újabb két kötetét a Budapestet és a Dunakanyart, valamint az Észak-Dunántúlt bemutató zsebútikönyveit.

A Magyar tájak sorozat gondozásával a kiadó kultúrmisszót vállalt, célja a hazai turizmus iránti érdeklődés felkeltése és erősítése, valamint az oktatási intézmények, a tanulmányi kirándulások, táborozások segítése. Papp-Váry Árpád, a Cartographia Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a sorozat két kötetét a Budapestről és a Balatonról szólót fordításban is meg kívánják jelentetni, előreláthatólag németül. A sorozat első kötete az Alföld, amelyet a Dél-Dunántúl, majd a Balaton és Balaton Felvidék című kötetek követtek. A hatodik kötet az Északi-Középhegységet matatja majd be. A most megjelent Budapest és Dunakanyar című könyv szerzője dr. Dénes György történész, kutató, geográfus a Magyar Karszt és Barlangkutató Társulat tiszteletbeli elnöke, míg az Észak-Dunántúlról szóló zsebútikönyvet dr. Jáki Katalin tanár, a Győr-Moson-Sopron Megyei Pedagógiai Intézet földrajzi szaktanácsadója írta.
A Cartographia ügyvezető igazgatója elmondta: az árbevétel alapján a kft. kiadványainak mintegy 15 százalékát adják az útikönyvek, a többi a térkép. Az útikönyvek kiadása ugyan kisebb nyereséggel jár mint a térképeké, de segíti azok értékesítését is. Gyakori, hogy a könyvesboltban az útikönyv mellé vesznek térképet a vásárlók. Közölte azt is, hogy az idén várhatóan teljes árbevételük 1,2-1,3 milliárd forint lesz, ami mintegy 10 százalékkal haladja meg múlt évi teljesítményüket, valamint a 2001. évi várható adózás előtti nyeresége valószínűleg meghaladja a tervezett 53 millió forintot.

Címkék: Hírforrás