D.J. Dominique és a Danone szeretet szövetsége – Legnagyobb sztárjaink az Év Koncertjén

Magyarországon ma minden ötödik gyerek a szegénységi küszöb alatt élő családba születik.

Ha Ön, e sorok olvasója ma már legalább egyszer gondolt erre, valamit talán már tett is e helyzet ellen.

Karácsony a szeretet ünnepe. Ilyenkor sokan figyelemreméltó lépéseket tesznek a maguk módján, hogy e szeretet eljuttassák a rászorulóknak.

E gondolat jegyében nyújtott kezet egymásnak most Magyarországon két olyan csoport, akik évek óta sokat tesznek a gyermekek helyzetének, egészségének javításáért és a háttérben segítenek azoknak, akiknek erre a legnagyobb szükségük van. Most szövetségükkel a nagy nyilvánosság elé lépnek, és az év legnagyobb szabású jótékonysági koncertjét adják szeretetük mellé a rászoruló gyermekeknek..

D.J. Dominique és barátai – a magyar könnyűzenei élet, a sport és a kommunikáció sztárjai – immár hatodik alkalommal segítik jótékony célú koncerttel a leginkább kiszolgáltatottakat, a hátrányos helyzetű gyerekeket. A szociális érzékenységéről ismert Danone pedig évente rendezi meg Magyarországon az Aktív Szünidő programját az egészséges életre nevelés jegyében szintén a rászoruló gyerekeknek. Igy nem mondható meglepőnek, hogy ez a két szándék találkozott, és idén először elmondhatjuk:

A Danone Aktív Szünidő bemutatja: D.J. Dominique és barátainak ünnepi koncertjét a hátrányos helyzetű gyermekekért.

A koncert december 13-án lesz 16 és 22 óra között a Petőfi Csarnokban. A belépés mindenki számára ingyenes, illetve azoknak, akiknek erre módjuk van, a belépőjegy mindössze egy ajándék. Kedveskedhetnek bármivel, de a rendezők szívesen fogadnak bármilyen támogatást, használt játékot, levetett ruhát, egy doboz csokoládét, könyvet.

A koncerten az elmúlt években is sztárparádé volt, idén azonban olyan számú csillag ragyog majd a színpadon, hogy a koncertet méltán az új évszázad eddigi legnagyobbjának nevezhetjük.

Fellépnek: Black Fight, Judit és a Zenemanók, Go!, Erik, Sunny, Blow Up, West, For You, Patrisha, E-mail, Mc. Hawer, Syl, No Smoking, Krisz Rudolf, Nika, Mr. Rick, Szandi, Csonka András, Hevesi Tamás, Csepregi Éva, Fiesta, Anita, Cory, Viki Suli növendékei, Emergency House, Erica C. Robby D., Groovehouse, Betty Love, St. Martin, Csütörtök 12, Inflagranti, Help!, Splash, OJ. Sámson, Ooops!, Picasso Branch, Bubble Gum, Ámokfutók, Auth Csilla, Kiki, Animal Cannibals, R-Port, V-Tech, DJ Dominique, Back II Black, United, Irigy Hónaljmirigy, TNT, Kozmix, Kerozin, DJ Verbanits, BST, Crystal, Barabás Zoltán, Balázsi Panna, Vizy András, Dévényi Tibor, Harsányi Levente, Pokrivtsák Mónika, Máté Krisztina, Erős Antónia, Temesvári Andrea, Jónás Rita, Hajdú B. István, Somogyi Zoltán, Kovács Áron, Zsu, Ábel Anita, Kiss Lenke, Szeiler József, FTC focistái, Magyar vízilabda-válogatott tagjai, Lotters Krisztián, Hajdú Péter, Szekeres Pál, Egerszegi Krisztina, Istenes László, Kiss Joe, B. Tóth László, Suri Imre.

“Célunk az, hogy egész estét betöltő programot nyújtsunk és megajándékozzunk két-három ezer sérült gyermeket – mondja D.J. Dominique. – Főként olyan gyermekeknek szeretnénk szebbé tenni a szeretet ünnepét, akik szülők nélkül, árvaházakban, otthonokban élnek vagy betegségük, fogyatékosságuk hátráltatja őket abban, hogy kedvenc együttesük, sztárjuk fellépésén részt vegyenek.”

Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a gyerekek nagy érdeklődéssel fogadták a koncertet. Több mint 150 helyről, gyermekotthonokból, foglalkoztatókból érkeztek, többek között mozgássérültek, végtaghiányosak és egyéb fogyatékossággal élők.

A Danone Csoport nemzetközileg szintén régóta elkötelezett a hátrányos helyzetű gyermekek támogatása mellett. Nyugat-Európában például “Egy óra a gyermekekért” című programjukban az év utolsó munkanapja utolsó munkaórájának értékét ajánlják föl nekik. Magyarországon még többet akart tenni a Danone, ezért tervezte el és valósította meg a Danone Aktív Szünidő programját. Ebben a programban idén ősszel az ország 48 helyszínén közel 9 ezer gyermek vett részt. A vállalat célja, hogy a gyerekek számára hasznos, az egészséges életmódra és a családi értékekre nevelő programokat nyújtson.

Civil szervezetek, egyesületek, hátrányos helyzetű önkormányzatok területén működő nevelési és művelődési központok pályázhattak a 10 milliós támogatásra olyan programokkal, amelyek az őszi szünidő idején legalább két napos, a 6-14 éves korosztály számára ajánlottak elfoglaltságot.

“Örülünk annak – mondta Kiss Beáta, a Danone Kft. vállalati külső kapcsolatok igazgatója -, hogy kezdeményezésünk az idén is kedvező fogadtatásra talált nemcsak a civil szervezetek, de ha az őszinte és mosolygós gyermekarcokat nézem, akkor a kicsik körében is. Ez az örömteli siker nemcsak abban erősített meg bennünket, hogy jövőre még több helyszínen még több programot támogassunk, hanem abban is, hogy idén lehetővé tegyük D.J. Dominique és barátai számára, hogy minden igényt kielégítő, magas színvonalú szórakoztatást nyújtsanak a Petőfi Csarnokba ellátogató gyermekek számára.”

A tavaly koncert eredményeként közel két teherautónyi ajándékot osztottak szét a rendezők a gyerekek között. Idén sem számítanak kevesebbre, ezért a gyűjtés időszakát a koncert napjától 2002 január 31-ig meghosszabbítják.

További érdeklődés:

Papp-Takács András
Noguchi & Peters Communications
T: 312-7289

Címkék: Hírforrás