Megérkezett a Coca-Cola Mikulás

Megérkezett a Coca-Cola Mikulás, aki november 22-től öt héten át járja az országot. A színes égőkkel kivilágított Coca-Cola karavánnal utazó Mikulás 44 alkalommal összesen 41 városba látogat el.

Itt épül fel a Coca-Cola karácsonyi városkája, ahol egész napos program várja a gyermekeket és szüleiket. Mivel a Coca-Cola Csodavár turnén szervezett könyvgyűjtés nagyon sikeres volt, ezért a Karácsony Karavánon is folytatódik. Az eddig összegyűjtött több mint 2000 könyvet november 20-án a Budapesti Kongresszusi Központban adták át a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatnak.
Délelőttönként a Coca-Cola Mikulás gyermekkórházakat és otthonokat keres fel, hogy a gyógyuló és az itt nevelkedő gyermekeknek is elvigye az ünnep örömét, ha rövid időre is, feledtesse a család távollétét és megajándékozza őket. Minden városban a helyi önkormányzat által kiválasztott tíz rászoruló nagycsaládnak ajándékcsomagot ad át, hogy teljesebben ünnepelhessék a karácsonyt.

A Coca-Cola karácsonyi városkája

Két nap múlva, november 22-én útra kel a Coca-Cola Karácsonyi Karavánja, amely öt hét alatt bejárja az országot. A színes égőkkel kivilágított két kamion idén negyedik alkalommal látogat el városokba, hogy az ünnepi hangulatot és a Coca-Cola Mikulást elvigye az ország különböző tájain élő családokhoz, gyermekekhez. A Coca-Cola világszerte arra törekszik, hogy ne csupán üdítőitalaival legyen jelen az egyes országokban, hanem megtermelt javaiból további értékeket juttasson a közösségnek. Ezért komoly figyelmet fordít arra, hogy megismerje a helyi igényeket, nehézségeket és ezeken saját eszközeivel segítsen. A Coca-Cola Magyarország ezért úgy szeretne az ünnephez hozzájárulni, hogy a családok, gyerekek, baráti társaságok minél nagyobb köre tölthessen el együtt egy jó hangulatú délutánt és készüljön vidáman a karácsonyra.

A Coca-Cola Karácsonyi Karaván összesen 41 városba látogat el, ahol egy-egy napra felépül a Coca-Cola megújult karácsonyi városkája is. Idén a városka a már ismert elemek mellett, mint pl. a színpad, a faházak, az alkotóház és a Coca-Cola Mikulás nappalijának berendezett kamion, új helyszínnel is gazdagodik.

Ebben az évben a Coca-Cola Magyarország az Oktatási Minisztériumtól az “Olvasás éve” arany fokozatú támogatója címet kapta, olyan saját programok megszervezésért és minisztériumi programok támogatásáért, amelyek célja, hogy az olvasást népszerűsítsék a fiatalok körében. A karácsonyi karaván egyik programja ezért az olvasás élményéhez szeretné az odalátogató gyerekeket hozzásegíteni. Egy kör alakú sátorba belépve Harry Potter világában találják magukat, ahol az olvasás adta fantáziával ismerkedhetnek meg. Helyet kap egy olvasósarok hazai és nemzetközi ifjúsági irodalmi művekkel, Harry Potter kvízjátékokon lehet részt venni és ami a legizgalmasabb: lesz bűvésziskola is. Folytatódik az a könyvgyűjtő program, amely a Coca-Cola Csodavár hat hetes turnéja alatt már nagyon sikeres volt. Ide bárki elhozhatja “kinőtt” könyveit, vagy másodpéldányait. Az összegyűjtött könyveket a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatnak adja át a Coca-Cola, hogy olyan családokhoz, gyerekekhez iskolákhoz jusson el, ahol gondot okoz ezek beszerzése. Egy másik sátorban alkotóház várja a látogatókat. Itt a karácsony ünnepi hangulatához nélkülözhetetlen kiegészítőket lehet megismerni és elkészíteni. Az alkotóházban Coca-Cola karácsonyfadíszeket lehet összeállítani, lesz szalvétahajtogatás, és szaloncukor csomagolás.

A sátrak mellett hat faházban igazi csemegéket lehet kóstolni és az összegyűjtött kupakokat beváltani. Két faházban az előző évekből már jól ismert Fornetti pékség kínálja ingyen a frissen sütött péksüteményeket, és a Karácsony elmaradhatatlan csemegéjét, a beiglit. Lesz egy Coca-Cola bolt is, ahol ajándéktárgyakat lehet vásárolni és természetesen lesz egy kupakbeváltó hely. Két faházba a Westel 900 költözik.

A nagyszínpadon folyamatosan izgalmas műsorral várják a látogatókat. Lesznek Coca-Cola és egyéb kvízjátékok. Lesz karácsonyi zsonglőr, bűvész és bohóc. Ezen kívül bábjátékok és zenei programok színesítik a Coca-Cola karácsonyi városka életét.
Könyvgyűjtés

A Coca-Cola Karácsonyi Karavánon folytatódik a hathetes országos Coca-Cola Csodavár turnén elkezdett könyvgyűjtés, mivel nagyon sikeres volt. Ide is mindenki elhozhatja “kinőtt” köteteit, másodpéldányait. Az eddig összegyűjtött könyveket november 20-án a Budapesti Kongresszusi Központban a Coca-Cola Magyarország átadta a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatnak, hogy olyan gyerekekhez, családokhoz, iskolákhoz juttassa el, ahol nehézséget okoz ezek beszerzése. A Coca-Cola Magyarország saját standdal részt vesz az Educatio 2001 szakkiállításon, ahol szintén szervez könyvgyűjtést.
“Ez az akció nagyon nagy segítség karácsony előtt. Azoknak a gyerekeknek akik a könyveit elhozzák, ez talán egy ötlet, egy érzés a nagykorukra, hogy milyen az, amikor akár csak pici dologgal is, de segíthetnek a másik gyereknek. Tudatosul bennük az a kultúra, hogy nem kell gazdagnak vagy jó magas pozícióban lenni ahhoz, hogy a másik emberen segítsen” – fogalmazott Mosonyi Ágnes a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat szponzor mendzsere.

A Coca-Cola Mikulás kórházakat látogat és ajándékot visz a rászorulóknak

Sokan helyzetüknél fogva sajnos nem élhetik át gondtalanul az ünnepek örömteli pillanatait. A Coca-Cola Magyarország, mint felelősen gondolkodó vállalat évek óta törekszik arra, hogy saját megtermelt javaiból valódi értékeket juttasson vissza a helyi közösségnek. Az évnek ez az időszaka különösen jó alkalom arra, hogy figyelemmel forduljon azok felé, akiknek valamilyen okból nélkülözniük kell. Karácsonykor még nehezebb ezekkel a nélkülözésekkel szembe nézni.

A Coca-Cola karácsonyi karavánnal utazó Mikulás ezért nem csupán a Coca-Cola városkájában találkozik a gyerekekkel. Minden városban, ahova a turné ellátogat, délelőttönként kórházak gyermekosztályait és gyermekotthonokat keres fel, hogy a gyógyuló és a családot nélkülözve nevelkedő gyermekeknek is elvigye az ünnepi hangulatot, mint egy jó barát megnevettesse őket, egy kis varázslatot lopjon az életükbe, és megajándékozza őket. Emellett minden városban, ahova ellátogat, tíz darab, egyenként több mint 10.000 forint értékű ajándékcsomagot visz a rászoruló nagycsaládoknak. A csomagok az alapvető élelmiszereken túl olyan finomságokat is tartalmaznak, amelyek az ünnepet, ha csak egy rövid időre is, de megkülönböztetik a küzdelmes hétköznapoktól. Az összesen 440 rászoruló család kiválasztásában mindenhol a helyi önkormányzat segít.

A Coca-Cola hagyományosan támogatja a karácsonyi ünnepségeket

A Coca-Cola karácsonyi karavánja mellett még számos területen szeretne az ünnepi hangulathoz hozzájárulni. Az ifjúság támogatása komoly hagyományokkal bír a cég életében. A Coca-Cola ebben az évben is üdítőitallal és ajándékokkal támogatja a gyerekeknek szervezett Parlamenti Karácsonyt. A Fővárosi Nagycirkusz egyik decemberi előadásán olyan nehézsorsú gyermekek vesznek részt, akik a Coca-Cola-tól kapják ajándékba a belépőt, hogy a nehéz hétköznapok sorában egy kicsit ők is ünnepelhessenek, és egy délutánra elfelejthessék gondjaikat. Az önkormányzatok gyermekotthonainak és a hátrányos helyzetű fiatalokat nevelő intézeteknek és a civil szervezetek által rendezett karácsonyi ünnepségekre ötezer doboz szaloncukrot és több mint tízezer liter üdítőt ajándékoz a Coca-Cola magyarországi vállalata.

A Coca-Cola karácsonyi kupakjátéka

A családi és baráti körben töltött ünnep elmaradhatatlan része a Coca-Cola. A vidáman eltöltött pillanatokhoz ezúttal is egy kupakjáték kapcsolódik. A karácsonyi promócióban összegyűjtött tizenöt kupakot Coca-Cola illatos gyertyára, harmincat pedig fémdobozos szaloncukorra lehet becserélni a beváltóhelyeken. A játék 2001. december 23-ig, illetve az 520 ezer darab ajándéktárgy erejéig tart.

További információ:
Horváth Magyary Nóra
Coca-Cola Magyarország
közkapcsolati és kommunikációs igazgató
Tel: 06/24/500-568
sajtoinfo@coca-cola.hu
http://www.coca-cola.hu

Címkék: Hírforrás