A Boffi világa

Már nem csak a szakemberek, de az igényes felhasználók körében is fogalom - a konyha, a fürdőszoba területén - a Boffi márkanév.

A csúcsminőségű olasz termékek Milano, New York és Párizs után mostantól már nálunk is kaphatók, megrendelhetők a Boffi Showroom by Lucia Laura bemutatótermében (1052 Budapest, Bécsi u.2., telefon: 266-3325). Az ezredforduló formatervezését meghatározó irányzat, a minimál jegyében születő, elemesen építkező, karakteres megjelenésű rendszerek tágasabb, letisztult építészeti terekben érvényesülnek igazán. A konyhaberendezések rendkívüli látványa mellett nem utolsó szempont tökéletes funkcionalitásuk sem, az, hogy az olyan mindennapi cselekedeteink, mint a “kinyitni, becsukni, kihúzni, eltenni, levenni, felakasztani, megvágni, megfőzni, kivasalni, összerakni” gyorsan, olajozottan, fáradságmentesen elvégezhetők.” (OTTHON magazin)

A Boffi története 1934-ben kezdődött a Boffi család műhelyében, 1947-ben pedig Dino, Pier Ugo és Paolo testvérek megalapították az első gyárat. Az ötvenes évek elején a kísérletező tervezést és a gyártási folyamat fejlesztését tűzték ki a vállalat céljául, és mindez az innovatív ötletekkel párosulva elkísérte a vállalat fejlődését mind a mai napig.

A vállalat központja észak-Milánóban található, mely 20,000 négyzetméteren 145 dolgozónak ad munkahelyet. A Boffi a világ 25 országában van jelen bemutatótermeivel. Forgalma meghaladja az évi 50 milliárd lírát, melynek 30%-a külföldről származik. A vállalat értékes pozíciókkal rendelkezik a nemzetközi piacokon, és az olasz cégek között a legnagyobb exportálók közt tartják számon. A Boffi név sokak számára egyet jelent a legmagasabb színvonalú konyhaberendezésekkel, bár valójában a vállalat ennél szélesebb termékválasztékkal rendelkezik.

Bofficucine – a hagyományos konyhaberendezések, Boffi Lab – az avantgard stílus, valamint a Linea Bagno, a fürdőszoba-berendezések – bútorok és fürdőszobai egységek, csapok, kiegészítők, lámpák és tükrök széles választékát gyártja. Az alapos és igényes kidolgozás, amely már a kezdetektől fogva jellemezte a Boffi termékeit, innovatív ötletekkel és a legmodernebb gyártási technikákkal párosul. Ez a vállalat volt az első, amely a konyhabútorgyártásban önálló stílust teremtett.

Több mint hatvanéves fennállása óta a Boffi tervezési és gyártási módszerei alaposan megváltoztatták a hagyományos konyha képét: a korábbi “steril” és teljesen funkcionális helyiség helyett most olyan speciális konyhabútorokat terveznek, amelyek a mindennapi használat során a lehető legnagyobb kényelmet nyújtják. Mindehhez olyan neves tervezők és építészek adták nevüket, mint Sergio Asti, Luigi Massoni, Sergio Favre, Antonio Citterio, Paolo Nava, Pepe Tanzi, Piero Lissoni és Marc Sadler; nekik köszönhetően a Boffi termékeit már számos híres múzeum, a New York-i Moma, a párizsi Louvre, és a milánói Triennale is kiállította.

Címkék: Hírforrás