Telefonos lakópark

Különleges telefonrendszer kiépítése kezdődött meg a váci lakóparkban. A beruházók az ALCATEL Omni PCX 4400-as rendszer megvásárlása mellett döntöttek, s így az országban elsőként a lakópark üzemeltetője gondoskodott a lakóknak a telefonos kapcsolattartásról a külvilággal.

Ez azt jelenti, hogy nem a lakók állnak közvetlen kapcsolatban a távközlési szolgáltatóval, hanem a üzemeltető.
Ez idáig egyedül álló megoldásnak több előnye van – mondta Tóth Ottó, az ALCATEL E-business Rendszerek Kft ügyvezető igazgatója. Ezek egyike például, hogy az előfizetők, összefogva, nagyobb kedvezményt kaphatnak a szolgáltatótól, így kevesebbe kerül az itt lakóknak a telefonálás. A lakások közötti beszélgetések ingyenesek lehetnek. A vezeték nélküli, úgynevezett DECT készülékekkel a lakóparkon belül az üzemeltetők mindenhol elérhetők. Talán a legnagyobb előny, hogy az ALCATEL rendszer tökéletesen integrálható a kaputelefon rendszerrel, így nem kell külön hagyományos és kaputelefon. A lakás bármelyik készülékéről lehet beszélni a kapunál bebocsátásra váróval, sőt a kapu is nyitható a telefonkészülékről.
A új megoldás, amellett, hogy kényelmes a felhasználóknak, mintegy 3 millió forint megtakarítást jelent a beruházóknak, mivel nem kell a kaputelefon rendszerhez külön készülékeket, független kábeleket kiépíteniük.

Címkék: Hírforrás