Internet telefonálás az EQNet-től

Az EQNet Telekommunikációs és Informatikai Részvénytársaság októberben VOIPhone néven elindította VoIP (Voice over Internet Protocol, azaz hangátvitel Internet Protokollal) szolgáltatását.

Az Internet-telefónia rendszere a felhasználók számára “észrevétlen” módon működik, azaz nem kell hozzá sem speciális végponti eszköz, sem speciális szaktudás. Alkalmazásával a bérelt vonali internettel rendelkező EQNet ügyfelek a magas díjszabású távközlési szolgáltatás helyett, meglepően kedvező feltételekkel telefonálhatnak a világ bármely országába, valamint belföldi és mobil célállomásokra. A szolgáltatás igénybevételével drasztikusan (30-40%-kal) csökkenthetők a nemzetközi hang- és faxforgalom költségei.

A VOIPhone szolgáltatásnak nincs alapdíja és kapcsolási díja. A felhasználónak csak az Internet kapcsolat díjával és a VoIP beszélgetések – vezetékesnél jóval kedvezőbb – másodperc alapú díjával kell számolnia.

Szakértők szerint idén 6-8 milliárd forintot fog kitenni a magyarországi internet alapú telefonálás forgalma. Ebből 5-6 milliárdra tehető a nemzetközi beszélgetések részaránya.

A VoIP szolgáltatás 1999-ben jelent meg a hazai piacon az olcsóbb telefonálás lehetőségét kínálva az ügyfeleknek. Az év végére az ügyfelek száma elérheti a 4-5000-et is.

További információért forduljon Bukolyi Tamás-hoz.
Tel:+36 20 972-8990
bukolyi.tamas@eqnet.hu

Címkék: Hírforrás