Eladó a Pharmavit

A Bristol-Myers Squibb a mai napon bejelentette, hogy eladja a generikus gyógyszerek és vitamintermékek gyártására szakosodott, veresegyházi székhelyű Pharmavitot.

A döntés a Bristol-Myers Squibb növekedési stratégiájával összhangban született meg, melynek értelmében a vállalat az eddiginél több figyelmet és erőforrást kíván gyógyszergyártási alaptevékenységére összpontosítani. A Pharmavit 1996-os felvásárlása óta a cég és alkalmazottai mindvégig fontos szerepet játszottak a Bristol-Myers Squibb közép-európai üzleti tevékenységében.

A Bristol-Myers Squibb a jövőben is kiemelt hangsúlyt fektet gyógyszergyártási üzletágának bővítésére Közép-Európa területén – így budapesti központtal, Magyarországon is. Kiemelt terápiás területek: onkológia, kardiológia, antibiótikum és HIV-terápiák.

A gyógyszerek és kapcsolódó egészségügyi termékek gyártására és forgalmazására szakosodott, 18 milliárd USA dollár forgalmú Bristol-Myers Squibb az emberi élet meghosszabbítását és minőségének javítását tekinti küldetésének.

Címkék: Hírforrás