Tavaly Sydney, idén Salt Lake City a cél

Szeptember 25-e óta folyik a Visa International által idén immáron harmadszor, Magyarországon is megrendezésre kerülő Visa Képzelet Olimpia rajz és festőverseny.

A 12 ország ifjú művészei számára meghirdetett rajzverseny keretében a 9-13 éves versenyzőktől várnak kreatív és eredeti műalkotásokat.

Magyarország valamennyi általános iskolája megkapta a Visa Képzelet Olimpiáról készített tájékoztató csomagot, a részvétel feltételeit és szabályait ismertető posztereket és szórólapokat. A pályázni kívánó gyerekek rajztanáraikhoz fordulhatnak részletes információért. A pályázatok benyújtásának végső határideje 2001. október 31.

A Visa idén ötödik alkalommal szervezi meg a Képzelet Olimpiát. Saját képzelőerejének és a Visának köszönhetően eddig 28 ország 118 versenyzője juthatott el különböző olimpiákra, pl. Lillehammerbe (Norvégia), Atlantába (USA), Naganóba (Japán) és Sydneybe (Ausztrália). Az idei verseny témája a téli olimpia, a téli sportok és sportolók. A szervezők elsősorban a gyerekek fantáziájára, képzelőerejére kíváncsiak, vagyis: képzeljék el, milyen lehet olimpiai bajnoknak lenni a téli olimpián!
A verseny hazai győztese – a Visa vendégeként – egyik szülője vagy gondviselője kíséretében, 2002. február 12. és 18. között részt vehet a téli olimpiai játékokon Salt Lake City-ben. A hivatalos sportrendezvények látogatása mellett az ifjú művészek különböző olimpiai programok keretében ismerkedhetnek meg az amerikai kultúrával.

A tavalyi verseny tehetséges és egyben szerencsés győztese a 11 éves, markazi (Borsod-Abaúj Zemplén megye) Medve Zsuzsa volt, aki Gátfutás című rajzával nyerte meg a magyarországi versenyt. “Mindig csodálva figyeltem azokat a sportolókat, akik képesek ilyen elképesztő teljesítményekre. Még lerajzolni sem könnyű! A ceruzámmal erőt adtam nekik és az öt karikával energiát sugárzok, hogy olyan magas szintre jussanak, amilyen magasra csak lehetséges.” – írta Zsuzsa alkotásáról. A képet 1500 pályamű közül választotta ki a szakemberekből, sportolókból és a Visa képviselőiből álló zsűri.
Zsuzsa 2000 szeptemberében egy hetet tölthetett édesanyjával Sydney-ben, Ausztráliában. Bár fiatal kora ellenére Európában már több helyen is járt, legmerészebb álmaiban sem gondolta volna, hogy az Ausztrál kontinens lesz következő utazásának helyszíne. A 22 órás repülőút alatt mindössze Bankokban álltak meg pár órára. Zsuzsa a világ 25 országából származó győztes társaival együtt vett részt a jutalomutazás különleges programjaiban. A Sydney-ben töltött egy hét alatt bejárták a várost és környékét, voltak a híres sydney-i Operaházban, állatkertben és akváriumban, sőt még casinoban is. Természetesen nem maradtak ki a programból az ötkarikás játékok sem. Társaival részt vehettek egy kosár-, és egy strandröplabda mérkőzésen, valamint a férfitorna versenyen. Mivel Zsuzsa még csak keveset beszél angolul, az út során tolmács volt a segítségükre, így sikerült néhány barátra is szert tennie.
“Sydney nagyon nagy élmény volt számomra. Jó érzés volt ott lenni a győztesek között a világ különböző országaiból származó gyerekekkel együtt. A legjobban az akvárium-látogatást és a strandröpladát élveztem. Mivel én sem számítottam a győzelemre, úgy gondolom minden gyereknek van esélye a győzelemre.”

A Visa a világ piacvezető fizetési márkája és legkiterjedtebb nemzetközi fizetőrendszere. A világszerte több mint 22 millió helyen elfogadott Visa-kártyák éves összesített forgalma megközelíti a 2 trillió (1012) USA dollárt. A Visa élen jár az új fizetési termékek és technológiák kifejlesztésében – ezzel is 21 ezer pénzügyi tagintézménye és azok kártyabirtokosai javát szolgálja. A Visa vezető szerepet tölt be az internetalapú fizetések terén, és aktívan munkálkodik az univerzális kereskedelem (u-commerce) gyakorlati megvalósításán: olyan tér- és időbeli korlátoktól mentes üzleti környezet létrehozására törekszik, amelybe, az igénybe vett eszköz típusától függetlenül, bárki bekapcsolódhat.

Címkék: Hírforrás