Portocom MultiMagic 15″ – a varázslatos teljesítmény

A Portocom MultiMagic 15" névre elkeresztelt felsőkategóriás notebook jól ötvözi a stílusos designt az ergonómiailag tervezett könnyű kezelhetőséggel.

Újdonsága a gép elején elhelyezett, öt azonnali parancsot végrehajtó (un. Short-Cut) billentyű, melyek segítségével a CD hallagatás a gép csukott állapotában is lehetséges. Az alapgép memóriakapacitása 128 MB, amely bővíthető. A többi Portocom márkához hasonlóan méretre készülő Portocom MultiMagic 15″ képernyője az általánosan elfogadott 13.3″TFT méret helyett 15.0″ TFT méretű kijelzővel rendelhető meg, 1400×1050 képpontos felbontása gondoskodik a jelenleg elérhető legjobb képminőségről.

Ahogy elnézi az ember az öt (!) évvel ezelőtti hordozható számítógépek fényképeit, és veszi a fáradtságot, hogy átböngészi a katalógusokban az akkori noteszgépek teljesítményeit valószínűleg nagyon megdöbbenne. Az elmúlt időszakban ugyanis jelentősen megnőtt a noteszépek teljesítménye, memóriája, és a külalakjuk is az “egyre nagyobb tudást az egyre vékonyabb, és könnyebb gépekbe” elvet követi, a TFT kijelzők mérete pedig a 10″ méretről 15″ nagyságúra növekedett.

A Portocom Rt. által gyártott és forgalmazott legújabb notebook is ezt a tendenciát követi. A MultiMagic 15″ névre elkeresztelt felsőkategóriás csúcsgép jól ötvözi a stílusos designt az ergonómiailag tervezett könnyű kezelhetőséggel. Újdonságot jelentenek a gép elején elhelyezett, öt azonnali parancsot végrehajtó (un. Short-Cut) billentyűk. Ezek azonnali kapcsolatot jelentenek a levelező rendszerhez, az Internetnez, és két szabadon választott, a gépen futó alkalmazáshoz, valamint egyikükkel közvetlenül lehet a hangerőt szabályozni.

A gép szíve a Pentium III-as mikroprocesszor valamint a VIA PN133 típusú kontroller chip készlet. Processzor bővítés 1 GHz-ig lehetséges. Memóriakapacitása alapkiépítésben 128 MB, amely bővíthető. A floppy-meghajtón kívül az alapgép tartalmaz vagy egy CD-meghajtót, vagy egy CD író-újraírót, amely kívánság szerint DVD-re cserélhető. Winchesterének kapacitása 30 GB-ig bővíthető. A legjobb képminőség elérése érdekében három képernyőméret közül választhatunk. A manapság már általánosan elfogadott 13.3″ TFT kijelző helyett ebben a típusban egy 15.0″ TFT kijelzőt építettünk be, amelyeknek 1400×1050 képpontos felbontása gondoskodik a jelenleg elérhető legjobb képminőségről. A MultiMagic 15″ méretei 315 x277 mm, a gép teljes vastagsága nem haladja meg a 35 mm-t. Ez különlegesen vékony méret a minden meghajtót az alapgépben tartalmazó notebook típusok között.

A MultiMagic 15″ notebookot a legmodernebb technikai eszközök csatlakoztatására is felkészítették. Összeköthetjük hagyományos, vagy akár plazma televízióval, video-projectorral, videokamerával, digitális fényképezőgéppel, mikrofonnal, fejhallgatóval és LCD képernyővel is. A gépben beépített sztereo mikrofon, és 2 hangszóró is található.

A notebookoknál a hordozhatóság elsődleges szempont, s az, hogy nem az irodában használjuk, sokszor azt jelenti, nincs 220 Volt a közelben, ahová csatlakoztathatnánk a számítógépet. Az akkumulátor teljesítménye ezért fontos, ám azt tudni kell, hogy minél nagyobb egy notebook teljesítménye annál kisebb az akkumulátor kapacitása. A Portocom MultiMagic 15″ korszerű, a környezetvédelmi előírásoknak is kiválóan megfelelő Li-Ion akkumulátora legalább 2,5 óra elektromos csatlakozás nélküli üzemidőt tesz lehetővé.

A Portocom Rt. jelmondatának megfelelően – legtöbb érték plusz a notebook – ehhez a géphez is extra szolgáltatásokat kínál. Az ingyenes szaktanácsadás mellett a MultiMagic-hez négy hetes kipróbálási időt biztosítanak teljes pénz visszatérítési garanciával.

Címkék: Hírforrás