Telekommunikációs szakembereket keresnek

A telefonszolgáltatások 2002. január 1.-i liberalizációjával a munkaerő piacon ugrásszerűen megnőhet a kereslet a telekommunikációs területen is jártas informatikai szakemberek iránt.

A Take It szelekcióval foglalkozó piacvezető személyzeti tanácsadó cég, felkészült a megnövekedett, speciális kereslet lehető legteljesebb kielégítésére. A cégen belül egy új részleget hoztak létre IT Division néven.

Deák Andrea ügyvezető igazgató elmondta, hogy a Take It a nemzetközi Neumann Csoport tagjaként a legtöbbet hirdető cég a középvezetők és képzett szakemberek hirdetéssel támogatott kiválasztásának piacán. Adatbázisukban 2000 felett van a számítástechnikai, telekommunikációs szakemberek száma, akikre az elkövetkező hónapokban a liberalizálódó piacnak szüksége lehet. Specializált a többi egyéb területtől teljesen elkülönített adatbankjukban a hazai, vegyes tulajdonú, magyar és külföldi vállalatoknál már tapasztalatot szerzett szakemberek adatai egyaránt megtalálhatók, természetesen a pályakezdők anyagait is szívesen várják, akikre külföldön is lehet kereslet az elkövetkező években. Speciális adatbázisuk azért egyedi, mert mindegyik jelölttel az informatikai területre specializálódott Take it tanácsadó személyesen találkozott, ismeri eddigi pályafutásukat és a jövőre vonatkozó elképzeléseiket, s nemcsak önéletrajzon keresztül tud róluk.
Deák Andrea közölte azt is, hogy az idei esztendő első felében ugyan az ismert recesszió miatt visszaesett a keresések száma ezen a területen, augusztustól kezdődően viszont úgy megemelkedett, hogy már 5-10 olyan megbízást kaptak egymás után, amivel informatikai keresésük árbevétele 20 százalékkal meghaladta a tavalyi év hasonló időszakáét.

Címkék: Hírforrás