A hp megkezdte az első, Microsoft Pocket PC 2002 szoftverrel futó PDA-k szállítását

A hp Jornada 565 és 568 gyorsabb, sokoldalúbb és hatékonyabb irodán kívüli munkavégzésre teszik képessé a mobil felhasználókat.

A Hewlett-Packard Company (NYSE:HWP) bejelentette, hogy megkezdi két új színes PDA-eszköz – a hp Jornada 565 és 568 – forgalmazását. A Microsoft új Pocket PC 2002 Premium Version szoftverével futó PDA-k október 4-én kerülnek a szaküzletek polcaira. A 32 MB RAM memóriával felszerelt Jornada 565 és a 64 MB RAM memóriával ellátott Jornada 568 első hivatalos bemutatójára a kaliforniai La Jolla városában ma megrendezett DemoMobile konferencián kerül sor.

“A hp által elképzelt jövőbeni világban a mobil működés gyökeresen átalakítja a vállalati és magánfelhasználók mindennapi üzlet- illetve életvitelét” – nyilatkozta Jean-Luc Meyer, a hp Embedded and Personal Systems Organization nemzetközi marketingmenedzsere. “A hp több mint egy évtizeddel ezelőtt vezette be a piac első kézi számítógépét, ma pedig fejlett technológiát megtestesítő, új Jornada PDA termékcsaládjával ismét bizonyította elkötelezettségét a mobil felhasználói igényeinek kielégítése mellett.”

Szabadság, bővíthetőség és sokoldalúság
A hp Jornada PDA-t választó felhasználók olyan hordozható megoldás birtokába jutnak, amely nem csupán hatékonyságukat emeli maximális szintre, de lehetőséget nyújt számukra a termelékenység és a személyes kreativitás fejlesztésére is. Jornadájuk segítségével bárhonnan hozzáférhetnek kritikus fontosságú üzleti információkhoz, böngészhetnek az interneten1, ellenőrizhetik e-mail üzeneteiket1, más PDA-kkal, PC-kel és nyomtatókkal kommunikálhatnak, sőt digitális képeket is készíthetnek, továbbíthatnak és szerkeszthetnek.

A beépített CompactFlash Type I csatlakozónyílással ellátott hp Jornada felhasználói memóriakártyákkal és egyéb opcionális tartozékokkal (pl. vezeték nélküli hálózati megoldásokkal vagy digitális hp zsebfényképezőgéppel) egészíthetik ki eszközüket. Más PDA-któl eltérően, a hp eszközei egyedi, kivehető és újratölthető, 14 órás lítium-polimer elemmel működnek, és 8 MB kiegészítő FlashROM memóriájukkal még akkor is lehetővé teszik a kritikus adatok biztonsági mentését és az alkalmazások helyreállítását, ha az eszközt hardverúton újraindítják vagy az elem teljesen lemerült.

A gyakran utazó szakemberek sokoldalúságát tovább növelő hp Jornada PDA-k kül- és beltéren egyaránt jól látható, 16 bites, tükröződésmentes (reflective), színes TFT képernyővel és gyors információ-hozzáférést nyújtó, nagy teljesítményű Intel StrongARM processzorral rendelkeznek.

Szoftvermegoldások
A Microsoft legújabb Pocket PC operációs rendszere, a Pocket PC 2002 Premium Version, stabil alkalmazáskészlete ideális csomagot jelent a mobil felhasználók és a nagyvállalati ügyfelek számára. A csomagban a következő alkalmazások találhatók: Outlook, Word, Excel, Internet Explorer, Terminal Server Client, MSN Messenger és Windows Media Player.

A hp egy sor további szoftvermegoldást telepített az eszközre, többek között a Vindigo márkanevű, népszerű navigációs szoftvert, amely személyre szabott és helyspecifikus vendéglátási és szórakozási információkkal szolgál, és ezzel időt takarít meg a nagyobb városokat felkereső turisták számára. A nagyvállalati ügyfelek által végzett munka hatékonyságának emeléséről a Certicom MovianVPN gondoskodik, amely több elterjedt VPN átjárót támogat, és ezáltal biztonságos távhozzáférést garantál a vállalati intranet hálózathoz.

A hp MicroChai megoldás révén a nagyvállalati felhasználók Java alkalmazásokat is fejleszthetnek és futtathatnak PDA-eszközükön.

Árral, megrendeléssel és támogatással kapcsolatos tudnivalók
A hp várhatóan szeptember közepétől kezdi meg a hp Jornada 565 és 568 PDA-k szállítását a kiskereskedelmi szaküzletekbe, amelyek Európában október közepétől forgalmazzák az eszközöket. Mindkét modellre egyéves garancia érvényes.

A hp Jornada termékcsaládhoz tartozó PDA-król és kézi számítógépekről a következő weboldalon olvasható további tájékoztatás: http://www.hp.com/jornada.

Néhány szó a Hewlett-Packardról
A számítástechnikai és képfeldolgozási megoldások vezető nemzetközi szállítójaként ismert Hewlett-Packard Company mindenki számára elérhetővé kívánja tenni a technológiai vívmányokat és azok előnyeit. A hp bevételei a 2000. pénzügyi évben elérték a 48,8 milliárd dollárt. A hp-ről és termékeiről további információt talál a világhálón, a http://www.hp.com és a http://www.hp.hu címen.

1 Külön beszerezhető modemmel.

Jelen sajtóközlemény – kockázatokat és bizonytalanságokat hordozó, illetve feltételezésekre épülő – jövőre utaló állításokat tartalmaz. A tényadatokon kívül minden egyéb állítás jövőre utaló állításnak minősül. Kockázatnak, feltételezésnek illetve bizonytalansági tényezőnek számít például az, hogy bizonyos termékek és szolgáltatások felvevőpiaca nem a várakozások szerint bővül, illetve, hogy e termékek és szolgáltatások fejlesztése nem a tervezettnek megfelelően alakul. A többi kockázat ismertetése a hp-nek az Egyesült Államok Értékpapír és Tőzsdefelügyelete felé rendszeresen benyújtott jelentéseiben található. E jelentések köre a kizárólagosság szándéka nélkül kiterjed a 2000. október 31-én zárt pénzügyi évről készített, “10-K” típusú formanyomtatványon beadott beszámolóra, és az ezt követően benyújtott jelentésekre is. Amennyiben az itt ismertetett kockázatok vagy bizonytalansági tényezők valóra válnak, illetve a fenti feltételezések helytelennek bizonyulnak, a hp eredményei jelentős mértékben eltérhetnek a jövőre utaló állításokban megfogalmazott elvárásoktól. A hp-nek nem áll szándékában aktualizálni a fenti, jövőre utaló állításokat.

Címkék: Hírforrás