A KPMG a fiatal tehetségekért: Ifjú iparművészek kiállítása a KPMG ügyfélfogadásán

Ötvenhárom fiatal iparművész mutatta be műveit a KPMG fogadásán, a cég Váci úti székházában. A Magyar Iparművészeti Egyetem (MIE) - többségében végzős - diákjai főként azokat a munkáikat állították ki, amelyek kiemelkedően szerepeltek szakmai pályázatokon.

A KPMG mindig fontosnak tartotta a fiatal tehetségek támogatását, ezért kezdeményezte, hogy a művészek a cég több száz ügyfele, azaz meghatározó gazdasági vezetők előtt állítsák ki alkotásaikat. “Cégünk értékeinek középpontjában a minőség, a függetlenség és az integritás áll, ezekben a művekben ugyanezek az értékek jelennek meg” – hangsúlyozta Richard Ebling, a KPMG Hungária Kft. ügyvezető partnere, amikor az ügyfélfogadáson megnyitotta a kiállítást. “Munkatársaink többsége 30 évesnél fiatalabb, így tisztában vagyunk a fiatalok által képviselt friss, új gondolatok és tudás értékével is, és pontosan tudjuk, mit jelent elkezdeni egy pályafutást” – tette hozzá Richard Ebling.

Az alkotások – fotók, plakátok, festmények, textíliák, üveg-, porcelán- és kerámiatárgyak – többsége korábban már sikerrel szerepelt művészeti intézmények szakmai versenyein, illetve olyan jelentős cégek pályázatain, mint a Hewlett-Packard, a Gaz de France, a Richter Gedeon, a Crespi, a Solamil, a Wienerberger vagy a Győri Grabo Rt..

Droppa Judit, a MIE rektora megnyitójában kiemelte, az alkalmazott művészetek értékét nagymértékben az alkotások felhasználása minősíti. Ezért az egyetem és a diákok számára rendkívül fontos hasonló rendezvényeken demonstrálni, hogy alkotásaik nemcsak esztétikai értékkel bírnak, hanem egyúttal olyan termékek is, amelyek alkalmasak a praktikus, igényes felhasználásra, alkalmazásra. A rektor kitért arra is, hogy világszerte egyre nagyobb az igény a nagy tudást hordozó, markáns formakultúrával bíró termékek iránt. A versenyképességhez ezért a tradicionális műfajokban szerzett tapasztalatokat értő és alkotó módon kell ötvözni az új technológiákkal, az új vizuális nyelvvel.

A Magyar Iparművészeti Egyetem az egyetlen felsőoktatási intézete az alkalmazott művészeteknek Magyarországon. Az 1880-ban Magyar Fafaragászati Tanműhely néven induló iskolának ma csaknem ötszáz hallgatója van. A hagyományos kézművességen, a designon túl a diákok ma már nemzetközi szintű szakmai programok keretében sajátíthatják el a vizuális kommunikáció vagy a művészeti menedzsment ismereteit is.

Címkék: Hírforrás