Euronet Rt. struktúrált hálózatot épít ki a MOM Parkban

Ezerhatszáz végpontos strukturált hálózatot épített ki az Euronet Rt. a MOM Park irodaépületeiben, multifunkciós épületében, illetve bevásárlóközpontjában.

A Középületépítő Rt. alvállalkozójaként az Euronet Rt. nyerte el a teljes gyengeáramú alprojektetet, azaz a B2-es és B3-as irodaházak, valamint a multifunkciós épület, illetve bevásárlóközpont telefon-gerinchálózatának kiépítését, a strukturált kábelezését és az aljzatok, végpontok kialakítását. A bérlők többsége az Euronet Rt.-t választotta a saját helyi hálózatuk kiépítésére is. Mára gyakorlatilag befejeződött a munka, a bérlők nagy része beköltözött az épületbe, és elkezdte használni a telefon- és számítógép-hálózatot integráltan megvalósító rendszert. Az Euronet Rt. 15 év garanciát vállal a megvalósított hálózatra, és folyamatosan ellátja a felmerülő módosítási igényeket.
A megbízás volumenét jellemzi, hogy az áprilistól szeptemberig tartó hálózatépítési munka utolsó két hónapjának nagy részében 15 Euronet-szakember dolgozott a MOM Parkban. Összesen mintegy 110 kilométer strukturált kábelt, 14 kilométer távközlési kábelt és 67 kisebb-nagyobb rackszekrényt építettek be a hálózatba, illetve a bérlők saját rendszerébe. A projekt összértéke mintegy 50 millió forint.

Azonban a MOM Park-beli munka nemcsak méreténél fogva fontos, jelentőségét az adja, hogy egy rendkívül igényes megrendelői, illetve bérlői kör számára készült, akik hosszú távon kiválóan, megbízhatóan és költséghatékonyan működő megoldást igényelnek.
“Megtiszteltetésnek érezzük, hogy részt vehettünk az idei év legnagyobb ingatlanfejlesztési projektjében. A munka gördülékenyen, az ütemtervnek megfelelően folyt, a teljes kivitelezés menetéhez illeszkedve. Remélem, a bérlők is gyorsan berendezkednek ebben az új városban – és örülök hogy kényelmükhöz, sikereikhez mi is hozzájárulhattunk” – mondta Sas Tibor, az Euronet Rt. kereskedelmi igazgatója.

Az Euronet Rt-ről

Az Euronet Rt., a kommunikáció szakértője kevesebb mint egy éve alakult meg a mai formájában. A cég erőssége, hogy a világ vezető gyártóinak termékeire támaszkodva, több évtizedes hazai szakértelemmel és tapasztalattal nyújt magyarországi cégek számára kiváló minőségű, testreszabott és elérhető árú informatikai-távközlési megoldásokat. Az Euronet Rt. referenciái közé tartozik a MOM Park, az ELTE informatikai hálózatának kialakítása, fontos szerepe van az APEH székházainak korszerűsítésében és közre működik a koszovói KFOR bázis távközlési rendszerének kiépítésében. A cég jelenleg 29 főt foglalkoztat, és partnereivel együttműködve a kommunikációs és ügyfélkapcsolati megoldások teljes folyamatát képes megvalósítani a tervezéstől a kivitelezésen át a folyamatos támogatás és szerviz biztosításáig. A cég az ISO9001 minőségbiztosítási rendszer alapján működik.

Címkék: Hírforrás