A MasterCard csatlakozik a GlobalPlatformhoz, hogy elősegítse a többfunkciós intelligenskártyák használatának egységesítését

A MasterCard a GlobalPlatform tagjaihoz való csatlakozásával szeretné elősegíteni az intelligenskártya kibocsátók, a kártyabeszállítók, a különböző ipari csoportok, a közintézmények és a technológiai vállalatok érdekeinek egyeztetését.

Célja továbbá, hogy globális követelményeket és technológiai szabványokat határozzon meg a többfunkciós intelligenskártyák számára. Az új taggal együtt a GlobalPlatform szervezeteinek száma eléri az ötvenötöt. Ezt a rendkívül magas számot mindössze két év alatt, 1999. szeptemberében történt indulása óta érte el.
A MasterCard feladatának tekinti egy általános platform és infrastruktúra létrehozását, amely megkönnyíti, és kevésbé költségessé teszi a többfunkciós intelligens kártyák globális bevezetését.” – mondta Art Kranzley, a MasterCard International e-kereskedelmi vezetője. A GlobalPlatformmal egyesülve teljesíteni tudjuk tagjaink egyre növekvő igényeit, hogy maximális rugalmassággal tudjanak saját maguk is smart kártya programokat indítani. A MasterCard most abban a helyzetben van, hogy útmutatóval szolgálhat a GlobalPlatform működési keretének kialakításához, és keresi a specifikáció bővítésének lehetőségeit azért, hogy a MULTOS-t támogassa.”

A MasterCard az egyetlen világméretű fizetési társulás, amely aktívan támogatja az összes nagyobb intelligenskártya környezetet, és érdekelt abban, hogy a GlobalPlatform tagjaival és bizottságaival együttműködjék a GlobalPlatform tevékenységének bővítésére a MULTOS támogatásának érdekében. A MULTOS kiegészíti a meglévő GlobalPlatform támogatást a JavaCard és Windows Powered Smart kártyákra. Ily módon a MasterCard a GlobalPlatform tagjaival szándékozik együttműködni annak érdekében, hogy minden nagyobb smart kártya technológiára érvényes átfogó, nyílt és teljes, közös kártyakezelő keret jöjjön létre.

Örömmel üdvözöljük a MasterCard-ot, mint a GlobalPlatform legújabb tagját” – mondta Steve Brown, a GlobalPlatform elnöke és a BT Ignite eBusiness vállalatfejlesztési vezetője. Úgy gondoljuk, hogy a GlobalPlatform meglévő előírásainak és útvonaltérképének az összekapcsolása a MasterCard tapasztalatával a MULTOS és a többfunkciós intelligenskártyák terén továbbfejlesztett és konvergens ipari szabványokat eredményezhet”.

Brown hozzátette még, hogy a GlobalPlatform szeretné átnevezni ezeket a specifikációkat, hogy jobban tükrözzék ezt a szélesebb területet.

A GlobalPlatform egy strukturált toborzó kampányt hozott létre az összes jelenlegi tag bevonásával, akiknek feladata, hogy új tagokat vonzzanak különféle iparágakból. Ilyen módon a GlobalPlatform továbbra is olyan szabványok kidolgozásán munkálkodhat, amelyek kielégítik mindazok igényeit, akik többfunkciós smart kártyát bocsátanak ki, vagy ilyenek kibocsátását tervezik.

A GlobalPlatform bemutatása
A GlobalPlatform az egyetlen ipar-közi fórum, amelynek a súlyponti feladata a többfunkciós smart kártyák, smart kártya alkalmazások és az ezekhez szükséges berendezések specifikációjának kidolgozása, kezelése és promócionálása. Az egész világra kiterjedő tagszervezeteinek támogatásával (ld. a mellékelt listát) a GlobalPlatform segíti egy keretszabvány létrehozását, amely megkönnyíti a smart kártya programok megvalósítását bármely iparágban az egész világon. A GlobalPlatform rugalmasságot biztosít a technológiák és szállítók megválasztásában azzal, hogy a súlyt a kártyákra, terminálokra és támogató infrastruktúrára vonatkozó nyílt szabványokra helyezi. A GlobalPlatform kártya- és terminál specifikációi a GlobalPlatform által elfogadott első nyílt szabványok, és szilárd alapot adnak, amelyből a szervezet meghatározza a többfunkciós intelligenskártyák jövőjét. A GlobalPlatform-ra vonatkozó további információhoz ld. http://www.globalplatform.org

A MasterCard International bemutatása
A MasterCard International élen jár a világméretű e-business terén. A társaság fő célja az, hogy a pénzügyi tag-intézményeit testreszabott, célszerű világméretű e-business megoldásokkal lássa el, amelyek őket az ügyfelekkel összekötik mind on-line, mind off-line téren. Ipari innovációba való befektetéssel, szabványok kidolgozásában és üzleti társulásokban való részvétellel a MasterCard a technológiai integráció élvonalában áll, amely lehetővé teszi a fizetést bármikor, bárhol több csatornán és különféle készülékekkel. A MasterCard világméretű e-business megoldása magában foglalja az Internet interaktív szolgáltatásokat, biztonságot, smart kártyákat, mobil/vezetéknélküli kereskedelmet, elektronikus “pénztárcát”, vállalatok közötti elektronikus kereskedelmet és számos kialakuló technológiát.

A MasterCard International portfoliója a fizetési módok terén a világon a legátfogóbb. Több mint 1,7 milliárd MasterCardâ, Cirrus és Maestro logo van jelen a ma forgalomban levő hitelkártyákon. Mint olyan társulás, amely több mint 20,000 pénzügyi tag-intézményből áll, a MasterCard ügyfeleket, kis és nagy vállalatokat 210 országban és tartományban szolgál ki. A MasterCard élenjáró a minőség és innováció terén, és a fizetési megoldások bő választékát nyújtja a virtuális és tradicionális világban. A MasterCard díjnyertes Pricelessâ hirdetési kampánya mos 81 országban látható, több mint 36 nyelven, amellyel a MasterCard márka elterjedtségét és tartalmát utolérhetetlenné teszi bármely versenytárs számára az iparban. Több mint 21 millió hellyel, nincs még egy olyan kártya, amelyet több helyen és több kereskedő fogad el, mint a MasterCard kártyát. 2000-ben a bruttó dollár forgalom meghaladta a 857 milliárd US dollárt. A MasterCard elérhető az alábbi Web helyen: http://www.mastercard.com.

Címkék: Hírforrás