Ötcsillagos BERTL értékelést kapott a Minolta CF1501 és a CF2001

A különleges, 5 csillagos BERTL értékelést kapta meg a Minolta két színes digitális fénymásoló berendezése, a CF 1501 és a CF2001.

A felhasználók szempontjai alapján készített teszt eredménye mindkét irodai gépnél azonos volt: a Minolta olyan színes fénymásoló-nyomtatót alkotott, amely növeli az irodai teljesítményt, de ugyanakkor megkönnyíti a használatot és számos olyan konfigurációs lehetőséget biztosít, amely megkülönbözteti a konkurens termékektől.

A Business Equipment Research & Test Laboratories (BERTL) által végzett önálló elemzések a termékek teljesítményét a felhasználók oldaláról vizsgálják. Több mint húsz éves tapasztalatok alapján a BERTL évente sok száz digitális iratkezelő-rendszer elemzését és összehasonlítását végzi el. Ezeknek a BERTL (LabCheck) vizsgálatoknak vetették alá a Minolta CF1501 15 lap/perc és a CF2001 20 lap/perc teljesítményű, X3e Fiery (EFI) nyomtatásvezérlővel felszerelt digitális színes fénymásolóit.

A tesztek során a mennyiségi és a minőségi teljesítmény alapján, valamint a formai kialakítások és az egyszerű kezelhetőség szempontjai alapján elemzik az adott berendezéseket.

A Minolta két berendezésének esetében a tesztelők meggyőződtek mind a nyomtatás, mind a fénymásolás jó képminőségéről a vizsgált irodai dokumentumoknál. Értékelésük szerint a berendezések kitűnően reprodukálják a színeket összefüggő felületeknél is (pl. PowerPoint prezentációk esetén), valamint a finom vonalkezelést is jól valósítják meg. A színek élesen elkülönülnek a színátmeneteknél. Ezen felül a digitális kamerával készült képek reprodukcióját is a magas piaci elvárásoknak megfelelőnek találták. A képalkotás minősége mellett – szintén mind a nyomtatási, mind a fénymásolási funkció vizsgálatakor – a termelékenységet is dicséretre méltónak értékelték.

A BERTL teszteket végzők további előnyös tulajdonságokat is kiemeltek. Mindkét típusnál dicsérték az önálló egységekből felépített formát. “Így a szkenner egy különálló, alacsonyabb asztalon is üzemeltethető, ezáltal az összes fénymásolási-nyomtatási funkció elérhető a kerekesszékhez kötött alkalmazottak számára is”- állt az értékelésben. A BERTL LabCheck elemzés a papír útjára vonatkozólag is pozitív megállapításokat közöl: ha a papír megakad, könnyen eltávolítható anélkül, hogy bármelyik alkatrész megsérülne. Kiemelték továbbá, hogy a gép az átlagosnál vastagabb, 209 g/négyzetméter súlyú lapfajtákat is képes kezelni a papírfiókból, akár A/3-as méretben is.

A BERTL jelentése hangsúlyozta a Minolta CF1501/CF2001 berendezések egyedülálló szkenner technológiáját is. “Ez az egyetlen nagy sebességű, színes nyomtató-fénymásoló jelenleg a piacon, amely többet kínál a felhasználónak, mint az egyszerű TWAIN szkennelés”, amely már nem felel meg a nagyobb irodák igényeinek. A Minolta berendezéseiben a beszkennelt dokumentum beolvasható közvetlenül a számítógépre vagy továbbítható a felhasználó által megadott e-mail címre is a Fiery WebScan vezérlő integrációjának köszönhetően. A felhasználók már háromféle file formátum között választhatnak (PDF, JPEG vagy TIFF) a beszkennelés során.

A BERTL elemzés összefoglalásában javasolták a tesztelők, hogy a Minolta jelenjen meg a piacon a termékek egy, csak nyomtatási funkcióval felszerelt változatával, megőrizve a kitűnő design-jellemzőket. Idén ősszel a Minolta – megfogadva a tanácsot – bevezeti a piacra az 5 csillagos berendezés csak nyomtatót tartalmazó változatát, a 20 lap/perc teljesítményű CF2001P-t.

Címkék: Hírforrás