Az Elliott Associates L.P., a Híd Rádió Rt. tulajdonosa 2001. szeptember 24-i hatállyal L. Kelemen Gábort nevezte ki a cég vezérigazgatójának.

Az Elliott Associates L.P. egy New York-i székhelyű, 2 milliárd amerikai dollárt meghaladó alaptőkével rendelkező kockázati tőkealap.

A volt vezérigazgató, Charles Kovács, a korábbi terveknek megfelelően visszatér pozíciójához az Rt. Felügyelő Bizottságába.

L. Kelemen Gábor a magyar sajtópiac ismert és kiemelkedő egyénisége. Az elmúlt tíz évben két országos napilapot irányított sikeresen. 1990-től 1995-ig a Magyar Hírlap lapigazgatója, majd 1998-tól 2001-ig a Magyar Hírlap, s ezzel egyidejűleg 1995-től 2001. februárjáig a Mai Nap című bulvárlap vezérigazgatója is volt. Vezetésével mindkét lap szép eredményeket ért el, a Mai Nap sikere sajtótörténeti jelentőségűnek nevezhető. L. Kelemen Gábor a szerkesztőségi és kiadói stábjával öt év alatt megtriplázta a Mai Nap példányszámát és reklámbevételét. Amikor idén február 19-én a lap tulajdonosa megszüntette a Mai Nap-ot, a hétvégi eladott példányszám elérte a 225 ezer darabot.

L. Kelemen Gábor a Híd Rádió Rt. vezérigazgatójaként a Színes Mai Lap, a 102.1 BridgeFM, az Autó-Motor és az Eurosport magyar nyelvű adásának irányítását veszi át. A Színes Mai Lap 2001. márciusi első kiadása óta nagy népszerűségre tett szert és napjainkban figyelemreméltó helyet foglal el a napilapok között. Az Autó-Motor a legolvasottabb autós magazin, mely kéthetente kerül kiadásra, immár 53 éve. A 102.1 BridgeFM egy dinamikusan fejlődő rádió, mely Budapesten és környékén fogható. A rádió a 24 és 45 év közötti igényes zenét kedvelő hallgatóságot célozza meg. Az Eurosport magyar nyelvű adása 1.3 millió háztartásban, napi nyolc órán át fogható.

Az új vezérigazgató nemcsak a hazai, hanem a nemzetközi médiában is nagy tapasztalattal rendelkezik. Tizenöt évi magyarországi újságírói munkája után a londoni Mirror Group Newspapers cégnél tanult média menedzsmentet, majd olyan nagy világlapoknál képezte tovább magát mint a New York Times, a Washington Post, a New York Daily News, a Chichago Tribune és a Newsweek. A nagy nemzetközi lapkiadók tevékenységét, a hirdetési és marketing stratégiák kidolgozását valamint a médiajátékok szervezését Genfben, Párizsban, Münchenben és Londonban tanulmányozta.
Publikációk: 8 könyv. Díjak: Press Officer of the World, 1984

További információ:

Bende Gyöngyi
kommunikációs igazgató
Híd Rádió Rt.
Tel: (361) 457-3161
Fax: (361) 457-3181

Címkék: Hírforrás