Nigéria mobilizálódik – az Ericssonnal

Afrika legnépesebb országa, Nigéria mindhárom GSM üzemeltetője az Ericssont választotta kizárólagos fő szállítójául.

Ezek a szerződések is jelzik a nigériai mobiltávközlés fejlődését. Az országban nemrég adták ki az első mobiltávközlési engedélyt az EWN (Econet Wireless Nigeria), a Nitel és az MTN vállalatnak. A szerződések elnyerésével az Ericsson megerősítette vezető pozícióját a gyorsan növekvő afrikai piacon a vezeték nélküli infrastruktúra szállítása területén.
Az Ericsson kulcsrakész GSM 900-as és 1800-as hálózatokat telepít, beleértve a kapcsolástechnikát, a rádió-bázisállomásokat, az új szolgáltatási funkciókat, az előre fizetett és a polgári célú munkákat. A szerződések ötéves időtartamra vonatkoznak; az egyes vállalatok felé vállalt kötelezettségek részletei és a megrendelések értéke a jelenlegi fázisban még nem konkretizálható.
Az Ericsson bizonyított alkalmassága a gyors hálózattelepítésre döntő szerepet játszott a szerződések sorozatos, úttörő jelentőségű elnyerésében. A hálózattelepítési munkák már megkezdődtek: az első részeket augusztusban állítják üzembe.
A szűkös és megbízhatatlan fixvonalas szolgáltatások miatt Nigériában jelentős kereslet alakult ki a jobb minőségű távközlés iránt. A 125 millió lakossal és az elkövetkezendő öt évben várhatóan 5-10 millió előfizetővel rendelkező ország a lehetőségeket tekintve Afrika legnagyobb piaca, és a kontinens távközlési üzletének jelentős százalékát adja.
Az Ericsson folyamatos technológiai vezető szerepe révén formálja a mobil és a széles sávú internetes kommunikáció jövőjét. Több mint 140 országban kínál innovatív megoldásokat, ezáltal segítve a világ leghatékonyabb kommunikációs vállalatainak létrejöttét.

További hírek olvashatók a http://www.ericsson.com/press címen.
TOVÁBBI INFORMÁCIÓ:
Liptay Gabriella
kommunikációs igazgató
Tel: 437-7134, E-mail: Gabriella.Liptay@eth.ericsson.se

Címkék: Hírforrás