A világ első SD-memóriakártyás mikrohullámú sütői a Panasonic-tól

A Panasonic bemutatta új SD-memóriakártyás NE-SD10 kombinált mikrohullámú sütőit. A piacon kapható legkorszerűbb mikrohullámú sütő család tagjai SD memóriakártyát tartalmaznak, melyre körülbelül 8 MB méretű főzési információ - többek között több mint 365 recept, stb. - tárolható.

A szórakoztató és számos kényelmi funkcióval ellátott mikrohullámú sütő elfeledteti a főzéssel járó fárasztó és sokszor unalmas teendőket. Az NE-SD10 augusztus 20-án jelenik meg a japán piacon, és eleinte 1000 darabot fognak belőle gyártani havonta. A termék magyarországi bevezetését egyelőre nem tervezi a cég.

A több mint 365 receptet kínáló “Cooking Master” teljesen új főzési stílust valósít meg.

A receptekben, valamint élelmiszerekkel, főzéssel és táplálkozással kapcsolatos információkban bővelkedő SD “Szakácskönyv” a kreativitás bőséges tárházát kínálja. Az SD kártyás szakácskönyvből és a beépített “főzési tanácsokból” a felhasználó könnyedén, nyolc különböző szempont szerint keresgélhet és válogathat a hozzávalók, az ételek és a főzési módok között.

Az étel kiválasztása után a készülék automatikusan beállítja a hőmérsékletet, a teljesítményt és az elkészítési időt, ráadásul köreteket is ajánl a kiválasztott ételhez. Ezen kívül az intelligens mikró tanácsot ad a főzési móddal és a sütő használatával kapcsolatban, és megmondja, miképp kell megfelelően összekeverni és összepárosítani a hozzávalókat, hogy a legízletesebb legyen az étel.

A vezérlőpanel “kedvencek” mappájában 20 kedvenc menü és hozzá tartozó receptinformáció tárolható. A sütő következő bekapcsolásakor a felhasználó egyetlen gombnyomással megjelenítheti kedvenc ételeit. Az NE-SD10 szabványos tartozékát jelentő 365-egységes SD kártyán kívül további opcionális SD kártyákat is bevezetnek újabb receptekkel, “Köretek”, “Sütemények” stb. címen. 2001 végén egy “Receptek különleges alkalmakra” című SD kártya is megjelenik, amelyen karácsonyi, újévi és egyéb különleges ételek adatai is megtalálhatóak lesznek.

Valamennyi főzési tudnivaló a könnyen olvasható, nagy, 3,8 inches színes LCD képernyőn jeleníthető meg, amely az első ilyen jellegű kijelző ezen a piacon. A színes LCD-panel nagyméretű karaktereivel és élénk, jól látható színeivel egyszerű keresést és kiválasztást biztosít a felhasználó számára, aki úgy adhatja át magát a főzés örömének, hogy közben nem kell keresgélnie, hová tette le a szakácskönyvet, illetve nem kell aggódnia amiatt, hogy elfelejti, melyik hozzávalót melyik ételbe tette.

Az új NE-SD10 további, egyedi adottságai közé tartozik a 1000 wattos legnagyobb teljesítmény; a “Gold Oven” tulajdonság, amely a gyorsabb főzés érdekében hatékonyan veri vissza a hőt; valamint az újramelegítési hőmérséklet automatikus beállítása, amivel kettő vagy több, különböző hőmérsékletű ételt lehet megfelelően elkészíteni egyszerre.

A Panasonic – a japán Matsushita konszern legismertebb márkaneve – mindegyik termékkategóriájában a világ élvonalához tartozik. A céghez kapcsolódó további márkanevek a Technics, a Ramsa és a National. A világ szórakoztató elektronikai iparágának egyik vezetőjeként kiemelkedő eredményekkel büszkélkedhet a Panasonic, elsősorban a DVD- és plazma technológia terén. Ezen túlmenően a telekommunikáció területén is jelentős szerepet tölt be alközpontok, GSM eszközök és a harmadik generációs mobil rendszerek fejlesztőjeként és gyártójaként.
A Matsushita 1994-ben alapította meg a Panasonic Magyarországot, amely elsősorban szórakoztató elektronikai termékeket, telekommunikációs berendezéseket, ezen belül telefon alközpontokat és mobilkészülékeket, valamint irodatechnikai termékeket, illetve professzionális berendezéseket, így például zárt láncú videó-rendszereket forgalmaz. A Panasonic Magyarország árbevétele 2000-ben meghaladta a 14,4 milliárd forintot. Ennek 59 százaléka a szórakoztató elektronikai termékek eladásból származott, mely szektorban a Panasonic Magyarország Kft. 18 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik. A magyar cég piacvezető továbbá hifi komponensek, videomagnók, a mini DV kamkorderek és a hordozható audio termékek területén.

Címkék: Hírforrás