A Linde Magyarország Anyagmozgatási Kft 182 millió Ft nagyságú befektetésbe kezdett, az új telephely alapkőletétele tegnap megtörtént.

A Linde Magyarország Anyagmozgatási Kft. az ipari gázok és a hűtéstechnika mellett egyike a Linde Konszern három ágazatának, mely Magyarországon önállóan képviselteti magát.

A Linde több mint 40 éve foglalkozik anyagmozgató gépek gyártásával.
Már 1955-ben elkezdődött a hidrosztatikusan hajtott anyagmozgató gépek gyártása. 1959-ben futott le a gyártószalagról az első villástargonca. Mára sikerült a temékpalettát több mint 50 szériára kifejleszteni – a kézi raklapemelőtől az 52 tonnát emelő targoncákig.

A magas vevői elégedettségnek köszönhetően a Lindének sikerült világszerte az anyagmozgatás vezető pozíciójába felküzdenie magát.

A 90-es évek elején a Linde Anyagmozgatás úgy határozott, hogy Magyarországon is képviselteti magát. A sokat ígérő piaci fejlődést szem előtt tartva 1996-ban alakult a magyarországi leányvállalat, ahol ma 37 alkalmazott dolgozik.

A cég sikeres üzleti fejlődésének köszönhetően – melynek hátterében Magyarország pozitív összgazdasági fejlődése áll – múlt év végén a Linde Központi Igazgatás Wiesbadenben 182 millió Ft nagyságú befektetést engedélyezett a Linde Magyarország Anyagmozgatási Kft-nek az új telephely kialakítása céljából. A projekt kivitelezésével a magyarországi Anyagmozgatás további fejlődése számára biztosítottak az előfeltételek.

Az új épület helyszínének végül Dunaharasztit választottuk, a város jól kiépített infrastruktúrája és remek befektetési feltételei alapján. Külön köszönet illeti Dunaharaszti polgármesterét, Luttenberger Gusztávot a szívélyes fogadtatásért.

Címkék: Hírforrás