Az Intel tovább bővíti a magas használati értékű PC-khez kifejlesztett processzorainak kínálatát

Az Intel Corporation a mai napon két új Intel(R) Celeron(tm) processzorral jelent meg a piacon. Az asztali gépekhez szánt, 900 MHz-es Intel Celeron az árérzékeny PC-szegmens leggyorsabb Intel-processzora. A 850 MHz-es mobil Intel Celeron a teljes méretű, vékonyított és pehelysúlyú noteszgépek igényeit követve készült, és kedvező áron biztosít felhasználói számára csúcsteljesítményt.

Az Intel Celeron processzorok 128 KB-os chipbe épített L2 gyorsítótára nagy sávszélességű felületen csatlakozik a processzormaghoz. Az Intel Celeron processzorcsalád továbbra is őrzi vezető nemzetközi pozícióját az informatikai piac alacsonyabb árkategóriájú PC szegmensében.

Az asztali gépekhez készült 900 MHz-es Intel Celeron ára ezer darabos kiszerelésben 103 dollár. Ez a processzor jelenleg 900, 850 és 800, valamint 766 és 733 MHz-es változatban kapható. (Az első három modell 100 MHz-es rendszerbusszal van ellátva.)

A 850 MHz-es mobil Intel Celeron ára ezer darabos kiszerelésben 134 dollár. Ez a típus jelenleg 850, 800, 750 és 700 MHz-es változatban kapható. (Valamennyi modell 100 MHz-es rendszerbusszal van ellátva.)

A világ legnagyobb chipgyártójának számító Intel a számítógépek, valamint a hálózati és kommunikációs termékek előállításában is vezető szerepet tölt be. Az Intelről az alábbi címen olvasható részletes információ: www.intel.com/pressroom.

Az Intel és a Celeron az Intel Corporation, illetve leányvállalatai védjegyei vagy bejegyzett védjegyei az Egyesült Államokban és más országokban.

Címkék: Hírforrás