Magyarországon egyedülálló megoldás az IP alapú technológia területén a PanTel Rt.-től

A PanTel Rt., Magyarország meghatározó alternatív távközlési szolgáltatója, ma bejelentette, hogy vállalati ügyfélköre számára az IP alapú virtuális magánhálózati adat és hang szolgáltatását (IP VPN) immár korszerű MPLS (Multi Protocol Label Switching) technológiai alapokon biztosítja - Magyarországon elsőként.

Napjaink elektronikus üzleti környezetében a nagyvállalatok versenyképes működéséhez olyan globális hálózati infrastruktúrára van szükség, amely egyszerű és átlátható, rugalmas, biztonságos és költség-hatékony. Vezető PanConnect szolgáltatásának folyamatos fejlesztésével a PanTel Rt. – Magyarországon elsőként – immár MPLS alapon nyújtja integrált hang- és adatátviteli hálózati szolgáltatásait.

A régióban a PanTel Rt. által elsők között bevezetett korszerű MPLS alapú IP virtuális magánhálózati szolgáltatások az intranet, extranet és internet olyan optimális alkalmazhatóságát biztosítják, amelyek elengedhetetlenek a biztonságos adatkommunikációban. A számos előnnyel szolgáló megoldás – skálázhatóságának köszönhetően – egyszerre több virtuális magánhálózat működtetését teszi lehetővé egyetlen hálózaton, így biztosítva maximális hatékonyságot és kihasználtságot. Vonzó alternatívát kínál a dinamikusan fejlődő vállalkozások számára, hiszen a vállalat tevékenységének és infrastrukturális szükségleteinek növekedésével párhuzamosan a hálózat bővíthető.

A Magyarországon egyedülálló, ám ipari szabvány technológiai előnye, hogy:

– skálázhatósága és integrálhatósága révén a vállalat bővülő szükségleteinek megfelelően egyszerűen bővíthető újabb adat- és hangalkalmazásokkal
– rugalmasságával segíti a vállalatvezetést, hiszen teljes, végponttól végpontig terjedő kapcsolatot biztosít, amelyben a vállalat valamennyi egysége, sőt akár meghatározott külső források is elérhetők, változtathatók, így dinamikus üzleti rendszer kiépítését teszi lehetővé
– biztonságos, mivel a teljes integrált hálózaton belül a virtuális magánhálózatok belső (intranet) és egymás közötti (extranet) adatforgalma ellenőrzötten és szabályozottan zajlik.

“Biztos vagyok abban, hogy az általunk kínált MPLS alapú IP VPN innovatív megoldás, válasz az üzleti kihívásokra.” – mondta Halmai Tamás, a PanTel tervezési és technológiafejlesztési igazgatója. “Azzal hogy a PanTel elsőként alkalmazza az MPLS technológiát, tovább erősíti vezető szerepét az IP alapú virtuális hang- és adatkommunikációban, és utat nyit számunkra újabb termékek gyors bevezetésére, valamint segíti piacvezető pozíciónk megőrzését”.- tette hozzá a szakember.

A PanTel Rt.-ről
A PanTel Távközlési és Kommunikációs Rt. 1998 óta aktív szereplője a magyar távközlési piacnak. Belföldi és nemzetközi szolgáltatások élvonalbeli szolgáltatója, amely 3700 km hosszú országos hálózata segítségével szolgáltatási portfóliójában korlátlan kapacitást és sávszélességet kínál ügyfeleinek. A PanTel Rt. jelenleg közel 500 vállalati ügyfél számára biztosítja magas színvonalú üzleti kommunikációs szolgáltatásait (World Connect, PanLine, PanLine International, PanConnect, PanPlace és IP alapú hangszolgáltatások) Magyarországon.

Címkék: Hírforrás