IP telefon az Union Biztosítónál

Magyarország első, Cisco termékekkel megvalósított IP telefon rendszerét adta át az LNX Kft. június 2-án az Union Biztosító új, Kálvin téri székházában.

A biztosító az új székházában kizárólag az új, nagysebességű LAN hálózaton működő Cisco IP telefonokat használja, korábban használt alközponti rendszerét már nem költöztette új irodájába. A Minor Rt. fővállalkozásában kivitelezett informatikai projekt új alapokra helyezte a biztosító kommunikációs infrastruktúráját. A felhasználók számítógépei az IP telefonokba integrált kapcsolókon keresztül csatlakoznak rá a nagysebességű gigabites gerinchálózatot működtető switch-ekre, amelyek szünetmentes tápellátással rendelkezve a telefonok folyamatos tápellátását is biztosítják. Az IP telefónia esetében a beszélgetés a rendszerkészülékek között hagyományos IP csomagok továbbításával történik. A hívások kezelését redundáns kialakítású Cisco Call Manager (szoftver telefonközpont) bonyolítja, míg a távközlési hálózathoz való csatlakozást egy Cisco átjáró (Voice Gateway) valósítja meg. A jelenleg mintegy 100 telefont tartalmazó rendszer rendkívül könnyen bővíthető, üzemeltetése Webes felületről történik.
“A költözés miatt szükségessé vált infrastruktúra váltás lehetővé tette, hogy a legmodernebb technológiák igénybevételével, hosszú távra tervezve, megbízható megoldást alakítsunk ki. Az IP telefóniában nem csalódtunk, a rendszer több hete működik problémamentesen, minden a régi rendszerben használt teljes funkcionalitást, beleértve a hangpostát (amelyet IP alapú hangposta rendszerre cseréltünk) és a felhasználó azonosítást lehetővé tevő PIN kódot sikerült megvalósítani” – mondta Siegl Attila az Union Biztosító IT vezetője. “Az LNX mindig is élenjárt az új technológiák meghonosításában” – emelte ki Jaskó István az LNX Kommunikációs Igazgatója – ráadásul az IP telefóniát stratégiai terméknek tekintjük, amely új piaci lehetőséget teremt cégünknek. Hitünket az IP telefóniában misem bizonyítja jobban, hogy az LNX-ben jelenleg már folyik a teljes telefonhálózat IP telefonokra cserélése.”

A LNX Kft. vezető hazai hálózatintegrátor, a KFKI Számítástechnikai Csoport tagja, a Cisco Systems Gold partnere, Voice Access és Advanced Security specializáscióval rendelkezik, idén áprilisban elnyerte a Cisco “legjobb nagyvállalati” és “legjobb Gold partner”-i címét Magyarországon.

Címkék: Hírforrás