Cisco – két év múlva négy milliárd forintos IP-telefónia piac

A Cisco Systems Magyarország előrejelzése szerint az idénre 1 milliárd forintosra becsült internetes telefonpiac (IP-telefónia) két év múlva négy, öt év múlva 10 milliárd forintra nő.

A Cisco Systems Magyarország előrejelzése szerint az idénre 1 milliárd forintosra becsült internetes telefonpiac (IP-telefónia) két év múlva négy, öt év múlva 10 milliárd forintra nő.

“A Cisco számára az IP-telefónia és az ehhez kapcsolódó IP alapú telefonos alkalmazások stratégiai területet képviselnek, hiszen a következő, augusztusban kezdődő pénzügyi évben a teljes árbevétel 15-20 százalékát új technológiák értékesítéséből várja a társaság.” – nyilatkozta Papp István, a vállalat értékesítési vezetője.

Jelenleg a Cisco Systems Magyarország 80 százalékos piaci részesedést mondhat magáénak az IP-telefóniában. A társaság előrejelzése szerint az új szereplők megjelenésével ez az arány csökkenni fog a bővülő piacon, ám később sem megy 40 százalék alá.

“A Cisco Systems Magyarország 5 partner-cége foglalkozik IP-telefon rendszer értékesítésével az országban. Eddig számos pénzügyi, oktatási, államigazgatási, szolgáltató és multinacionális vállalat vásárolt Cisco rendszert. A Cisco Systems Magyarország elképzelése, hogy a korábban jellemző százas nagyságrendű eladásokkal szemben az idén már 5-10 ezer IP-telefon működtetéséhez alkalmas rendszert értékesítsen.” – fogalmazta meg Papp István.

Az IP-piac fejlődésére jellemző, hogy az elmúlt három hónapban az egy call manager-re, alközpontra jutó telefonkészülékek száma a tízszeresére nőtt. Ez pedig azt jelzi, hogy az IP-telefont már nemcsak teszt-jelleggel alkalmazzák a vállalatok, hanem egyre szélesebb körben veszik igénybe ezen internetes kommunikáció előnyeit.

A szakértők szerint az IP-telefon akár 10-50 százalékos megtakarítást is lehetővé tesz felhasználóinak a hagyományos távközlési berendezésekhez képest.

A Cisco Systems Magyarország részben az AVVID (Architecture for Voice, Video and Integrated Date – hang, videó és integrált adat architektúra) intelligens hálózati infrastruktúra rendszereinek értékesítésétől várja a növekedést. Ezt a megoldást alapvetően azoknak a vállalkozásoknak ajánlja a Cisco, amelyek fel akarják gyorsítani, illetve hatékonyabbá akarják tenni e-business tevékenységüket.

A Cisco Systemsről
A Cisco Systems (NASDAQ: CSCO) az internetes hálózati piac vezetője. A Cisco-val kapcsolatos hírek és információ a Weben, a http://www.cisco.com címen olvasható.

# # #

A Cisco, a Cisco IOS, a Cisco Systems és a Cisco Systems embléma a Cisco Systems, Inc. és/vagy leányvállalatainak bejegyzett védjegyei az Egyesült Államokban és más országokban. Minden más említett védjegy a birtokos cég tulajdonát képezi.

További információ:
Papp István
értékesítési vezető
Cisco Systems Magyarország
ipapp@cisco.com

Címkék: Hírforrás