Több száz milliós fejlesztések a hazai sajtgyártásban – Beruházások a Veszprémtej Rt.-nél

Az itthon lassan, de folyamatosan bővülő sajtfogyasztás és a sajtok minőségi stabilizálásának igénye fokozott beruházásokat igényel a magyar sajtgyártástól. A francia Bongrain csoporthoz tartozó nagy hazai sajtgyártó cég, a Veszprémtej Rt. a 2001-es évben több száz millió forintos fejlesztésbe fogott székhelyén, Veszprémben és további két üzemében, Keszthelyen és Pápán

A francia Bongrain csoporthoz tartozó nagy hazai sajtgyártó cég, a Veszprémtej Rt. a 2001-es évben több száz millió forintos fejlesztésbe fogott székhelyén, Veszprémben és további két üzemében, Keszthelyen és Pápán.

Mint Tímár Imre a Veszprémtej Rt. igazgatója elmondta: “Különösen büszkék vagyunk penészes sajtjaink egyedülállóan magas piaci jelenlétére. Fontosnak tartjuk, hogy a beáramló import sajtok mellett hosszú távon is tartani, sőt növelni tudjuk részesedésünket a magyar piacon. Ezt csak úgy tartjuk elképzelhetőnek, ha a gyártási kapacitás növelése mellett erőteljesen összpontosítunk a minőség folyamatos emelésére, új, korszerűbb gyártási technológiák bevezetésére. Az EU csatlakozás közeledtével fejlesztéseink homlokterébe kerültek az EU-konform technológiai alkalmazások. Beruházásaink jelentős részét a higiénés feltételek javítására, valamint csomagolási technikáink gyors ütemű fejlesztésére fordítjuk.”

A Veszprémtej Rt., mely olyan jelentős sajt márkák gyártója, mint a Tihany vagy a Bakony Camembert, a Tartare sajt család és a Bakony Trappista, a 2001. év során jelentős beruházásokat hajt végre üzemeiben. Székhelyén, Veszprémben elsősorban a kapacitás nagyarányú növelésére és a szakszerű tárolók létrehozására fordít több mint 300 millió forintot. Az érlelők és hűtőkamrák fejlesztése mintegy 40%-os gyártási kapacitás-növekedést tesz lehetővé a jövőben.

Pápai üzemében a továbbra is növekvő Trappista vásárlás gyártási hátterét stabilizálja a Veszprémtej új európai uniós színvonalú gyártási technológiák bevezetésével. A 30%-os kapacitásbővüléssel számoló cég Pápán 18 új munkahelyet teremt a fejlesztéssel. A Keszthelyi üzemben főként a higiéniai feltételeket emelik olyan szintre, hogy már a következő évben megfeleljenek az Európai Unióban jelenleg érvényben lévő szabályozásoknak. Keszthelyen és Pápán egyaránt további csomagolástechnikai fejlesztéseket hajtanak végre az év során.

A Veszprémtej Rt.-ről
A Veszprémtej Rt. tevékenységi köre: tej alapanyagtermeltetés, tejfeldolgozás és termék gyártás, valamint kereskedelmi tevékenység. A Veszprémtej Rt. jogelődje, a Veszprém megyei Tejipari Vállalat 1955 április 1-én jött létre. A vállalatot 1993-ban a francia Bongrain Csoport privatizálta.
A Bongrain Csoportról
A Bongrain – Európa egyik legnagyobb multinacionális sajtgyártó cége – több mint 80 leányvállalatán keresztül – a világ 18 országában van jelen. Magyarországon a Veszprémtej Rt. mellett a Pannontej Rt. többségi tulajdonosa.

Címkék: Hírforrás