HONLAPVERSENY A COMPUTER AKTÍV MEGÚJULT SITE-JÁN – A versenyre már 214 pályázat érkezett

- Budapest, 2001. június 7. - A Computer Aktív magazin megújult honlapján (http://www.computeraktiv.hu) weblap versenyt hirdetett. A 2001. június 15-ig tartó játékba bárki benevezhet saját készítésű weblapjával. Eddig 214 komoly pályázat érkezett be a Computer Aktív online szerkesztőségébe. A nyertesekre a pályázati határidő lejárta után a site olvasói szavazhatnak majd. Az amatőrök részére meghirdetett Honlapverseny óriási népszerűségének köszönhetően jelentősen megnövekedett az oldallátogatók száma. A Medián Webaudit mérései szerint bizonyos napokon a www.computeraktiv.hu látogatottsága meghaladta a 13 ezret, míg a látogatók száma az 5 ezret (www.webaudit.hu, pl: 2001 június 5.).

A www.computeraktiv.hu nemrégiben amatőrök részre honlapversenyt hirdetett. A játékba azokat a netezőket várják, akik saját maguk készítették honlapjukat. A versenyre eddig 214 komoly pályázat érkezett. A pályázó honlapok között megtalálhatóak a személyes lapok éppen úgy, mint a kedvenc zenei irányzatok lapjai, rajongói lapok, hobbi lapok, történelmi vagy akár mese lapok. Találhatunk a lapok között olyan kuriózumokat is, mint a Moszkvics vagy a Zaporozsec nem hivatalos honlapja, de linkelhetünk a 40-es, 51-es villamos szerelmesének oldalára is. A beérkezett weblapokat a szerkesztőség folyamatosan előzsűrizi. A versenyben maradt és a kiesett lapok kritikái egyaránt olvashatók a site Honlapverseny rovatában. A pályázati idő leteltével a szerkesztőség által kiválasztott 20 legigényesebb lap közül a site olvasói szavazhatnak majd a legjobbakra. A nyerteseknek a természetesen a Computer Aktív értékes ajándékokat ad. A pályázók URL-jüket a computeraktiv@vnubp.hu címre küldhetik 2001. június 15-éig.

Hámori Iván, a Computer Aktív főszerkesztője elmondta: ” A pályázat meghirdetése óta napról napra egyre több nevezést kapunk. A versenyzők között éppen úgy megtalálhatóak a 12-13 évesek, mint az idősebb korosztály. Az eddig beérkezett több mint kétszáz oldalt folyamatosan zsűrizzük. Ítéletünk természetesen szubjektív, de legjobb tudásunk és tapasztalataink szerint arra törekszünk, hogy a legszínvonalasabb munkák kerüljenek majd olvasói elbírálásra. ”

A verseny népszerűségének köszönhetően jelentősen megemelkedett a site napi látogatottsága. A Median Webaudit mérései szerint egyes napokon a www.computeraktiv.hu látogatottsága meghaladta a 13 ezret, míg a látogatók száma az 5 ezret.

A megújult napi frissítésű számítástechnikai site a pályázaton túl új rovatokkal, hasznos és érdekes témákkal, nyereményekkel várja látogatóit. Fórumain több mint 30 témában oszthatják meg egymással véleményüket a felhasználók. Az online oldalon a nyomtatott laphoz hasonlóan szórakoztató, közérthető stílusban szólnak az interaktív site olvasóközönségéhez.

A www.computeraktiv.hu rovatai közt az Internet iránt érdeklődő kezdők éppúgy találhatnak számukra fontos információkat, mint a tapasztalt netezők. A napi frissítésű, interaktív magazin látogatói friss híreket, érdekességeket olvashatnak a számítástechnika és az Internet világából. Olyan új rovatokkal találkozhatunk, mint például a Honlaptatarozás, mely hasznos ötleteket ad arra vonatkozólag, hogyan lehet honlapunkat mind tartalmilag, mind formailag élvezhetővé tenni. Emelett a site-ról számos új szofver tölthető le ingyenesen a böngésző programoktól a multimédiás szofverekig. Az olvasók hasznos tanácsokat, tippeket kapnak számítógép, multimédiás vagy irodai eszköz vásárlásához, vagy az Internet világában való könnyebb eligazodáshoz. Ezenkívül természetesen betekinthetnek a nyomtatott magazin aktuális és régebbi számaiba.

A VNU-ról
29 kiadványával a VNU Budapest Lapkiadó Rt. Magyarország egyik legnagyobb lapkiadó vállalata. A kiadó a magazinpiacon 35%-os piaci részesedéssel rendelkezik, 420 munkatársa kb. 15 milliárd forintnyi éves árbevételt ér el. A kiadó 3 portál és 7 weboldal tulajdonosaként meghatározó szerepet játszik a hazai Internet piacon is.

A VNU Budapest Lapkiadó Rt. anyavállalata, a holland VNU egyike a világ legjelentősebb média és információ-szolgáltató vállalatainak. Fő tevékenységei közé a marketing & médiainformációs, üzleti információs szolgáltatások, illetve címjegyzékekhez kapcsolódó szolgáltatások tartoznak. Világszerte megközelítőleg 35 ezer alkalmazottja van, és az éves árbevétele eléri a 4 milliárd eurót.

További információ: Kricsfalussy Ákos marketing menedzser (tel.: 437-1189, fax: 250-2303, e-mail: akricsfalussy@vnubp.hu)

Címkék: Hírforrás