Apró-cseprő gyerekekről – CD-ROM a gyermeknevelésről

A Magyar Rádió "Apró-cseprő gyerekekről" című, 12 éves múltra visszatekintő műsorának anyagából a MOSOLYGYÁR interaktív multimédiás CD-ROM-ot készített. A produkció a Magyar Rádió és a Mosolygyár kiadó közös gondozásában, a Multi M Stúdió által támogatásként biztosított multimédiás szakértelem és technikai háttér segítségével látott napvilágot.

Az elmúlt évek során számos, a közszolgálati médiumok működése során összegyűlt igen értékes és megbecsülendő archív anyag ment veszendőbe, elpocsékolva akár több évtizednyi áldozatos és sikeres munka eredményét. Szerencsére követendő ellenpélda is akad. A Magyar Rádió “Apró-cseprő gyerekekről” című, 12 éves múltra visszatekintő műsorának anyagából a MOSOLYGYÁR interaktív multimédiás CD-ROM-ot készített. A produkció a Magyar Rádió és a Mosolygyár kiadó közös gondozásában, a Multi M Stúdió által támogatásként biztosított multimédiás szakértelem és technikai háttér segítségével látott napvilágot.

A műsor nem csak rádiós szempontból kiemelkedő színvonalú, de pedagógiai, pszichológiai szakmai szemmel nézve is példamutató. A gyermekek nyelvén igazán értő Gáspár Sarolta, a nemzetközi tekintélynek örvendő dr. Ranschburg Jenő és a GYEREKEK alkotta műsor túl az ezeregyszázadik adáson múlhatatlan érdemeket szerezve szolgálja a gyermeknevelés ügyét. Az összegyűjtött hanganyagban felhalmozott tudás így CD-ROM formájában kényelmesen kezelhető és élvezetes módon férhető hozzá mindenki, a leendő és gyakorló szülők, nagyszülők, pedagógusok, óvónők számára. Több mint 7 órányi hangfelvétel, 300 gyermekek által rajzolt kép és egyéb anyagok kaptak helyet a lemezen, tematikus elrendezésben. A felhasználó problémakörök szerint kereshet az anyagban (pl. “Felkészülés az anyaságra”, “Óvodába szoktatás”, “Iskolaérettség”, “Agresszió”, “Tanulási zavarok”, stb.). Minden téma három egységből áll: szülők, nevelők beszélnek a problémáról, Gáspár Sarolta interjúi gyerekekkel és dr. Ranschburg Jenő kapcsolódó gondolatai.

Külön érdekességként a lemezen megtalálhatóak még dr. Ranschburg Jenő versei művészi tolmácsolásban, valamint Békés Pál olvassa fel Báldor című könyvében is megjelent személyes élményeken alapuló történeteit gyermekeiről. Fontos és nélkülözhetetlen részt képez a lemezen a gyermekneveléssel, gyermekek és anyák jogvédelmével kapcsolatos közhasznú intézmények több mint 12.000 címből álló jegyzéke.
Hasznos, szórakoztató és tanulságos kiadvány született, és örömmel tölt el bennünket, hogy támogathattuk létrejöttét.

Címkék: Hírforrás