Az IVG fejlesztése nyomán életre kel a Gizella-udvar

A bonni székhelyű ingatlankonszern, az IVG Service GmbH, és projektirányító részlege a TERCON, 17 milliárd forintos beruházást tervez Budapest IX. kerületének Dunához közel eső részén, a Boráros tér közelében, az egykori Gizella-malom helyén.

Múlt:
A Gizella-malom az 1800-as évek végén épült, abban a korban, amelyben Magyarország Európa malomipari nagyhatalma volt. A malom alapítója megyeri Krausz Lajos báró, az Andrássy út 12. sz. alatti Krausz-palota építtetője, tulajdonosa volt más ipari érdekeltségek. A malom feleségéről kapta nevét.

Jövő:
Az IVG, a TERCON magyarországi képviselete munkatársainak projektirányítása mellett, egy olyan parkosított belső udvarral, díszmedencével épített ingatlanegyüttest, a Gizella-udvart kíván itt megvalósítani, amely egy 20 ezer m2 szintterületű, 7 emeletes irodából, 110 lakásos házból, 160 szobás, négy csillagos szállodából és egy 60 egységes apartmanhotelből áll. Az épületek alatt összesen 360 férőhelyes mélygarázs épül.

Iroda:
Az irodablokk az egykori malom műemlékvédett főépületében kerül elhelyezésre. A földszinten vendéglátó- és más szolgáltatóegység, az emeleten pedig közel 12 ezer m2 irodafelület létesül. Az irodák ún. loft jelleggel kerülhetnek kialakításra.

Hotel:
A Dunára néző 160 szobás hotel és a 60 szobás apartmanhotel konferenciateremmel, tárgyalókkal, wellnes-centerrel épül. Az üzemeltetésről előrehaladott tárgyalások folynak egy Magyarországon még jelen nem lévő német szállodalánccal.

Lakások:
110 olyan lakás épül a Gizella-udvar védettebb sarkán, amelynek átlagos nagysága 55 m2 . A legfelső szinten kb. ennek kétszeresét kitevő alapterületű, tetőteraszos, ún. Penthouse jellegű lakosztályok készülnek.

Az IVG Magyarországon:
Az IVG a Gizella-udvaron kívül négy másik ingatlanban érdekelt Magyarországon.

Infopark:
A legkiemelkedőbb a kb. 6 hektáros Infopark, amelyen már áll és üzemel a MATÁV fejlesztőrészlegének és számítógépes központjának otthont adó, több építészeti pályázaton díjat nyert irodaház. Két további egység építése most folyik.

Andrássy út 11.
Befejezéséhez ért az Andrássy út egyik szolid, de felújított állapotában elragadó épületének felújítása, amelyben közel 1200 m2 már bérbe adott iroda és 800 m2 -en kiállító üzlethelység létesült.

Krausz-palota/Andrássy út 12.
Egy másik Andrássy úti épület, a kb. 6000 m2 szintterületű Krausz-palota restaurálása/felújítása most folyik. Ez év augusztusában itt nyílik a Budapest Bank kiemelt ügyfeleket ellátó fiókja.

Office Corner
Egy kb. 9000 m2 -es irodaházat tervez még az IVG a Váci út 92. alatt, amely kiváló közlekedési adottságokkal rendelkező helyen kedvező áron kínál akár székház jellegű elhelyezést.

Címkék: Hírforrás