Magándetektívek a drog ellen

Egyedülálló szolgáltatást vezetett be a Poliscope Detektív Iroda: a szülők segítségére sietnek, hogy megakadályozhassák, megelőzhessék a gyermekek drogfogyasztását. A Poliscope létrehozott egy erre a területre szakosodott csoportot, amelyben a legkülönfélébb szakemberek, orvosok, pszichológusok, jogászok és kriminológusok vesznek részt.

Együttműködnek a drogellenes civil szervezetek legkiválóbb szakértőivel. Céljuk, hogy a lehető leghamarabban derítsék fel a fiatalok kapcsolatát a kábítószerrel. Feltárják azokat a körülményeket, melyek a gyermekeket veszélyeztethetik. Mindezeken túl megoldásokat is javasolnak a már kialakult kábítószeres gondok orvoslására.
Barabás Gábor, és Bandula László a Poliscope Iroda igazgatói elmondták, akinek kamaszkorú gyermeke van, az előbb utóbb szembekerül azzal a gonddal, hogy egyre kevesebbet tud a gyerekről. A szülőnek marad az aggódás az álmatlan éjszaka és az örökös stressz, hogy hol jár a gyerek, mit csinál, nem keveredett-e rossz társaságba, nem érte-e baleset. Végül, de nem utolsó sorban kinek nem fordult meg a gondolat a fejében, hogy esetleg barátai sugallatára nem próbálja-e ki valamelyik kábítószert. Sokszor hallani rémtörténeteket az ingyen osztogatott drogokról, az úgynevezett beetetésről, a virtusból kipróbált szerekről, amelyek a függőség kialakulásához vezettek. A tapasztalatok szerint jellemző, hogy a szülők hajlamosak megmagyarázni a szokatlan jeleket, gyakran még saját maguk sem veszik tudomásul az aggasztó tüneteket, magukba fojtják kétségeiket.
A Poliscope nemrég indult szolgáltatását eddig több mint félszázan vették igénybe, és minden esetben kedvező eredménnyel fejeződtek be akcióik, a szakemberek és a szülők együttműködésével sikerült a fiatalokat a drogoktól eltéríteni, a nagyobb bajt megelőzni.

Címkék: Hírforrás