Teszt: Timeport 260

Új prémiumkategóriás mobiltelefont dobott a piacra a Motorola, Timeport 260 néven. Ez a Magyarországon kapható első GPRS telefonkészülék.

A sorozat korábbi változataihoz hasonlóan háromsávos, tehát versenytársai között egyedülálló módon Európában és az Egyesült Államokban egyaránt használható készülék, az első GPRS telefonok közé tartozik. (Olvassa el korábbi írásunkat: A GPRS a kapuk előtt >>)

Megjelenése a GPRS-es szolgáltatások beindításán munkálkodó magyarországi operátoroknál néhány hónapon belül várható. Az új modell formája és szolgáltatásai jelzik, hogy az amerikai Motorola nem akar lemaradni a mobiltelefon-gyártók közötti, egyre élesebbé váló versenyben.

A Timeport 260 a szokásosnál nagyobb, két ikonsort megjelenítő kijelzőt kapott. Szolgáltatásai között a WAP-funkció éppen úgy megtalálható, mint a hangtárcsázás, illetve a rezgő hívásjelző. Emellett az új Timeport használója a digitális hangrögzítő segítségével 2,5 percnyi hangemlékeztetőt készíthet.

A készülék memóriája 100 telefonszám tárolását teszi lehetővé.

Az SMS üzenetek küldését megkönnyítő prediktív szövegbevitel lehetőségével kiegészített készülék személyi számítógépekkel, elektronikus naptárakkal egyaránt összekapcsolható.

A Motorola készülékek családjának adatátviteli lehetőségeit hamarosan tovább javítja majd az első bluetoothos mobiltelefonok idei bemutatkozása.

Címkék: archívum