Interjú Sandra Bullockkal

A mozikban már játsszák Sandra Bullock új filmjét, a 28 napot. A Mr. Showbiz magazin szerepéről faggatta a népszerű színésznőt.

– Alakított már korábban is olyan szereplőt, mint Gwen Cummings?

– Nem. A rendező, Betty Thomas szerint fennáll annak a veszélye, hogy a nézők a film után ezzel a lánnyal fognak azonosítani. Számomra nagyon sok újdonság volt ebben a szerepben: az alkoholelvonó klinikákat például egyáltalán nem ismertem, csak hírből, azonban a szerep miatt a forgatás előtt ellátogattam egy ilyen rehabilitációs csoportba és rá kellett jönnöm, hogy az ott élők akár lehetnének a szomszédaim is.

– Mit szóltak a bentlakók, amikor Sandra Bullock megjelent?

– Szinte kiközösítettek: nem akartak maguk között látni. Volt valaki, aki el is hagyta a csoportot. Félelem fogott el. A csoportvezető leültetett, és így mutatott be: “Ez itt Sandra. Biztosan láttátok őt a Féktelenül című filmben. Mindannyian jól tudjuk, miért keresett fel bennünket. Igaz, vannak köztünk olyanok, akik nem örülnek, hogy itt van.” Nem mondanám, hogy túl nagy lett az önbizalmam.

– Hány napot töltött el a klinikán?

– Négy napot, de az éjszakákat egy hotelben töltöttem, onnan egy saroknyira. Nem volt elég szoba.

– Volt olyan, aki páciensnek hitte?

– Nem. Mindenki megértette, miért vagyok ott. A csoportvezető rám hagyta, mit mondok el magamról, a problémáimról. Így utólag visszagondolva jól döntöttem, a film óta megváltozott az életem.

– Vannak ilyen jellegű gondjai?

– Több is. Bizonyos esetekben nagyon bizonytalan vagyok. Ez viszont egy olyan szituáció volt, ahol csak az számított, hogy őszinte legyek, és hogy beszélgessek. A csoport előtt elmondtam a magam történetét. Az egyik “csoporttársam” azt mondta: “Eddig azt hittem, maga egy kiegyensúlyozott, boldog nő, de most úgy gondolom, jó, hogy itt van velünk.

– A bizonytalanság vagy a félelmei megjelennek a filmjeiben is?

– Többnyire igen. Igaz, a rendező minden szereplő karakterét kidolgozza, de a színész is hozzáadja a szerephez saját magát.

Azt már csak egyetlen módon dönthetjük el, mennyire sikerült Sandra Bullocknak megismernie a rehabilitációs klinika életét: ha megnézzük a filmet és magunk alkotunk róla véleményt.

Sandra édesanyja, aki bemutató előtt 10 nappal hunyt el, minden bizonnyal büszke lett volna lányára.

Forrás:

Címkék: archívum