A kemoterápián ismerkedtek meg gyermekkorukban, felnőttként összeházasodtak

Úgy látják, a szörnyű gyermekkori betegség volt az ára annak, hogy egymásra találhassanak.

Furcsának tűnő esküvői helyszínt választott egy tennesseei fiatal pár. Lindsey Wilkerson és Joel Alsup a St. Jude gyermekkórházban mondták ki a boldogító igent, Memphisben. Húsz évvel korábban ott ismerkedtek meg gyermekként és nem csak egymást, de az életüket is az intézménynek köszönhetik – írja a Today.

Cofidis tipp – Legyen jobb a napod!

Néha hajlamosak vagyunk elfeledkezni egészségünkről. Ha az újévi fogadalom kevés az egész éves lendülethez, tölts le egy appot, ami majd emlékeztet a mozgás fontosságára.

Joel Alsup igazi örökmozgó kisfiú volt, tele energiával. Egyszer csak azt vette észre, hogy egyre nehezebben használja a jobb karját. Kiderült, hogy egy tumor növekszik a jobb vállánál a csont mellett. Miután a családjával számos kórházat és orvost jártak végig, a St. Jude-ban kötöttek ki.

Közben néhány száz mérfölddel arrébb, hasonló történet játszódott le egy missourii kisvárosban. A kis Lindsey halálra rémült, amikor akut limfoblasztos leukémiával diagnosztizálták. Nem csak saját maga miatt aggódott, hanem amiatt is, hogy hallotta a szüleit, amint megbeszélték, hogy eladják a házukat, hogy fizetni tudják a kislányuk kezelését.

Lindsey és Joel is durva kezeléseken estek át. A fiú jobb karját végül amputálták, a lány pedig három éven át kapott kemoterápiás kezeléseket. A hosszú, nehéz időszakok között azonban néha akadtak könnyebb pillanatok, amikor mindketten gondtalan gyerekekként viselkedhettek, és összebarátkozhattak. De amikor végre elhagyhatták a kórházat, szétváltak az útjaik.

Lindsey életét annyira meghatározta gyermekkori betegsége, hogy felnőttként Memphisbe költözött, hogy a St. Jude kórház adománygyűjtő szervezeténél helyezkedjen el. Nem sokkal később a sors Joelt is visszavezette a gyermekkórházba, ő videós részlegen helyezkedett el. Nem telt sok időbe, hogy a régi barátok újra egymásra találjanak. A barátságuk pedig gyorsan valami sokkal mélyebbé alakult.

 „Gondoltam, egyszerűen kimondom. Kihagyom azt a részt, hogy mindig is kedveltem és soha sem felejtettem el, egyszerűen csak megmondom neki, hogy szeretem”

– meséli Joel.

Lindsey pedig így emlékszik ugyanerre a pillanatra:

„Egyszer csak odafordult hozzám és azt mondta: szeretlek. Abban a pillanatban tudtam, hogy én is szeretem. Felnéztem rá és szerettem egész életemben.”

Lindsey és Joel házaspárként is a kórházban dolgoznak, de már egy új területen. Mindketten annak a programnak a résztvevői, amelyik a gyermekkori rák túlélőinek sorsát követi nyomon. Otthon pedig a Lindsey előző házasságából született két gyermekét nevelik. Mindketten úgy érzik, hogy bár szörnyű volt gyermekként megküzdeni egy súlyos betegséggel, bőven megérte, ha az volt az ára annak, hogy egymásra találjanak.