Kellemetlen hiba merült fel az iPhone-oknál

Úgy tűnik, nem csak az új modelleket érinti a gyors merülés problémája.

Egyre többen panaszkodnak a Redditen és az Apple támogatási oldalain arra, hogy indokolatlanul gyorsan merülnek az új iPhone 16 és 16 Pro készülékek, akár használat nélkül is – írja a Macrumors.

A közösségi médiás felhasználók arról számoltak be, hogy az új mobilok alig 50–60 százalékát tudják csak produkálni annak, mint amit az eggyel ezelőtti iPhone-ok üzemidő terén nyújtottak. Bár néhányaknál az iOS 18.0.1 orvosolta a hibát, a többségnél változatlan a helyzet. Az ilyen panaszok rendszerint arra utalnak, hogy túl sok feladatot végez a készülék a háttérben vagy hogy egy hibás alkalmazás meríti a telefont.

Itt azonban a tapasztalatok szerint kiterjedtebb szoftveres hiba állhat fenn, ugyanis régebbi Apple-mobilok tulajdonosainál is feltűnt a hiba, miután iOS 18-ra frissítettek.

Érdemes megjegyezni, hogy a frissen megjelenő Apple-készülékeknél nem szokatlanok a hasonló hibák, a friss mobilok üzemideje szinte mindig viták tárgyát képezi, amit a gyártó rendszerint egy szoftverfrissítéssel szokott orvosolni. Most azonban a szokásosnál is több a hibajelentés, ami főleg annak fényében kellemetlen, hogy az iPhone 16 modelleknél meredek javulást ígértek üzemidő terén.

Emellett azért is meglepő a hiba, mert a széria marketingkampányában központi szerepet betöltő, nem mellesleg igencsak energiaigényesnek ígérkező Apple Intelligence még ott sincs a készülékeken. Az Apple egyelőre nem kommentálta a hibát, viszont meglepő lenne, ha előbb-utóbb nem érkezne megoldás a problémára.

Kapcsolódó
Ezért nem kapjuk meg Európában az Apple idei nagy szoftveres újdonságait
Az Apple azzal védekezik, hogy próbál megfelelni az előírásoknak, legutóbbi lépése mégis rengeteg európai felhasználót érinthet kellemetlenül.